fbpx

Prikaz: Auto.blog.rs

Sa 1.600 jedinstvenih posetilaca dnevno, preko 2.000 tekstova i 32.000 jedinstvenih posetilaca prošlog meseca, sajt http://auto.blog.rs se nalazi u kategoriji nekoliko najposećenijih blogova u regionu.

Veliki broj sajtova iz auto industrije preuzima tekstove sa ovog sajta bez dozvole (odnosno ne postavlja odakle su preuzeli info), uključujući i veći broj štampanih magazina. Na Webu se ovo veoma lako može proveriti kada se na nekom pretraživaču iskopiraju neki karakteristični delovi rečenica, pa se vidi gde se sve tekst nalazi.

Sa druge strane, određeni broj respektabilnih sajtova iz oblasti auto industrije sa dozvolom preuzima RSS feed (kao što je npr. auto sekcija na forumu Burek.com).

Blog entuzijazam

Autor ovog veoma uspešnog bloga je Ivan Mitić iz Raške, koji provodi u proseku između 6 do 8 sati vremena dnevno radeći ovaj blog, za sada iz čistog entuzijazma, odnosno iz ljubavi prema automobilima.

Veoma je često prvi ili među prvima koji objavi vest o nekoj auto pomociji, što je veoma dobro prihvaćeno u zajednici onih koji prate ovu oblast (sama posećenost bloga dovoljno govori za sebe).

Do sada je dobio više od deset ponuda da piše praktično za sve domaće štampane časopise iz ove oblasti. Mudro je odbio sve ponude, jer planira da kapitalizuje poziciju na kojoj se nalazi njegov blog.

Planovi

Do kraja ove godine Ivan će zarađivati sigurno više od trostruke vrednosti prosečne plate u Srbiji radeći na ovom blogu. Fasciniran ovom pričom, preuzeo sam na sebe obavezu da mu pomognem u tome… 🙂

Prvi koraci u tom pravcu su već preduzeti, pa u narednih nekoliko meseci već će se videti prvi rezultati sistemske komercijalizacje ovog bloga, i nadam se da će se uskoro sa sigurnošću moći reći da je vlasnik ovog bloga jedan od onih koji najviše zarađuje od blogovanja u Srbiji 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Prikaz: Auto.blog.rs, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

6 odgovora na Prikaz: Auto.blog.rs

  1. Gordan says:

    Zaista sam impresioniran brojem posetilaca Dragane ! 😯

    A sto se tice ne stavljanja izvora informacija,ljudi misle da ce time “navuci” veci broj posetilaca ili da ako stave link da ce mu posetilac otici na tu stranicu iz koje je pruzeo tekst i vise se nikad nece vratiti do njegovog Bloga/sajta.

    Po meni uspesnost Bloga/sajta je u tome da ga radite s ljubavlju i sa mnogo posvecenosti,naravno uz bar malo poznavanje tematike o kojoj pisete .I uspeh je mozda tu.Ako ne u finansijskom smislu onda po broju posetilaca.I to se racuna kao uspeh,zar ne?Mada to nekako ide jedno sa drugim.Posetioci+finansije.
    heh.. po malo mu zavidim 🙁
    Svaka cast Srecku na takvom blogu zelim mu jos duplo vise posetilaca i uspeha u radu s Blogom
    Pozz.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Igor says:

    http://yumanija.com je u zadnjih pola godine dostigla isti broj posetilaca (i raste svaki mesec).

    Za mesec dana Suzana i ja se selimo iz amerike u Beograd da bi izgradili ovo još više. Uz YU Maniju ću gledati da to možda proširim i otvorim još dva ili tri bloga na različite teme i da zaposlim profesionalne blogere da pišu za nas.

    To su planovi za sad a videćemo šta će nam život dati. 8)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. ser says:

    Smejurija,
    Srećko krade vesti i sa Vrelih guma i sa par jačih sajtova u SRB, totalno je smešno reklamiranje ovog bloga. Varagiću, smanji doživljaj.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. dmc says:

    Svi tekstovi koji se nalaze na autoblogu su delo autora bloga. Tamo gde je to izuzetak, to je posebno naznaceno, a propisno su navedeni izvor i link. Problem i jeste upravo u tome sto i Dragan kaze a to je da se x puta clanci sa autobloga pronalaze na velikim sprskim sajtovima koji objavljuju clanke bez izvora i kreditacije autora. Dovoljno je da pomenem da su se tekstovi sa autobloga pronalazili u poznatijim Srskim stamapanim novinama i cak televiziji bez ikakvog navodjenja izvora i autora. Onaj ko prati redovno blog moze se uvreriti u autenticnost autora, i posto licno znam autora bloga znam da su autenticni!!…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. mileusna says:

    > Za mesec dana Suzana i ja se selimo iz amerike u Beograd

    Ja bih vam savetovao da u ovom trenutku ostanete tu gde jeste… 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Draganva says:

    Izvinjavam se, čovek se zove Ivan Mitić, ne znam odakle sam povezao ime Srećko … U svakom slučaju, ispravio sam u tekstu.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.