fbpx

Predstavljanje Specijalističih strukovnih studija, FTN, Novi Sad

U petak, 11.12.2009. godine na IIM/EURO Međunarodnoj poslediplomskoj školi Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu biće predstavljene Specijalističke strukovne studije iz inženjerskog menadžementa, putem predstavljanja programa, predavača i načina rada.

Ove godine predstavlja se pet modula Specijalističkih strukovnih studija:

1. Elektronsko poslovanje
2. Investicioni menadžmenti bankarsko poslovanje

3. Kontroling i operativna revizija
4. Menadžment ljudskih resursa i odnosi s javnošću
5. Menadžment osiguranja
6. Menadžment medija

Novi program Specijalističkih studija je objedinjen u sedam predmeta, gde se studenti uslovno opredeljuju za određeni broj predmeta u zavisnosti od izabranog modula studiranja.

Koordinatori programskih modula Specijalističkih studija vodiće studente kroz proces studiranja, u odnosu na potrebe i želje studenata iz odabranih oblasti studiranja.

Aktuelan nastavni program ovih studija napravljen je u koordinaciji sa potrebama različitih oblasti studiranja, koje su sabrane u module studijskog programa Specijalističkih strukovnih studija, kao i u koordinaciji sa Akreditacionom komisijom.

Postoje tri obavezna predmeta za sve module Specijalističkih studija, od kojih je jedan predmet stručna praksa. Sručni moduli iz navedenih oblasti studiranja imaju ukupno četiri predmeta.

Ukratko o procesu studiranja na modulu iz Elektronskog poslovanja

Iz oblasti e-poslovanja, izborna pozicija br. 1 je predmet Primena IT i Interneta u poslovanju, a izborna pozicija br. 2. je predmet Primenjeno upravljanje projektima:

  • Studenti na predmetu Primena IT i Interneta u poslovanju imaće mogućnost da polože osnovni sertifikat (iExec) Cisco instituta za preduzetništvo.
  • Predmet Primenjeno upravljanje projektima u osnovi ima pokrivanje načina upravljanja projektima iz oblasti e-poslovanja.
  • Predmet Stručna praksa će biti organizovan na taj način da će studentima biti ponuđeno da u svojoj firmi ili u izabranoj Internet firmi (ili Intenet sektoru firme) rade stručnu praksu. Biće ponuđen određeni broj kompanija koje se samostalno prijave da žele studente Specijalističkih studija na praksi, a studenti koji kvalitetrnije urade ispitne obaveze ostalih predmeta imaće prednost pri izboru kompanije u kojoj će raditi stručnu praksu.

Ovim putem pozivam vlasnike kompanija koji imaju želju da prime studente Specijalističkih studija na praksu da mi se jave putem kontakt forulara.

Preostala dva predmeta (izborna pozicija br. 3 i br. 4) biraju se iz tzv. “bazena” predmeta, u kojem se iz oblasti e-poslovanja nalaze sledeći predmeti:

  • Internet marketing
  • E-bankarstvo
  • E-bankarske aplikacije
  • Tehnologije i sistemi e-poslovanja
  • Elektronska trgovina
  • Online PR
  • Sadržaji, CMS, DMS
  • Internet oglašavanje

Svi predmeti su praktično orijentisani i imaju za cilj usvajanje stručnih i  upotrebljivih znanja iz odabranih oblasti interesovanja.

Detaljnija objašnjenja samog procesa studiranja biće opisana u pravo na predstavljanju programa Specijalističkih studija.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Predstavljanje Specijalističih strukovnih studija, FTN, Novi Sad, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 05/12/2009, RSS

7 odgovora na Predstavljanje Specijalističih strukovnih studija, FTN, Novi Sad

  1. Treba apelovati na vlasnike preduzeća, jer dosta fakulteta ima mali spisak zainteresovanih firmi, a praksa odgovara svim stranama…Gotovo su isti uslovi na FON-u, strukovne studije se sastoje od 5 ispita,prakse i završnog rada.
    Što se tiče CISCO instituta, mislim da se mnogo više praktičnog znanja stiče na klasičnom CCNA kursu.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Bojan Pajić says:

    Preporučujem svima ove studije, jer je njihova prednost raznovrsnost predavača koji dolaze iz prakse i pričaju konkretno o poslovanju i prednostima i problemima na koje su nailazili.
    Da opet mogu da biram odlučio bih se za predmet Online PR umesto web tehnologija, koji ranije nije bio ponuđen.
    Jako dobra stvar je ta praksa koja zaokružuje celu priču. Šteta što toga nije bilo u našoj generaciji. I da li postoji neka mogućnost da nam se ubaci ta praksa nama koji studiramo po prošlogodišnjem programu?
    I dodao bih još jednu stvar, bilo bi jako korisno da se studentima koji diplomiraju pomogne,tj. preporuče firme u kojima bi mogli da odrade pripravnički staž, ili eventualnu mogućnost zaposlenja. Jer u celoj priči se pojavljuju vrlo uticajni ljudi iz IT i smatram da bi to bilo jako korisno za obe strane.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Nije bas ocigledno gde je pomenuti formular putem kojeg se kompanije mogu prijaviti :). A drago bi mi bilo… Pozdrav!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Jako lep program. Veoma potreban sistem obrazovanja u nashoj zemlji.
    Mislim da je program dobro koncipiran da studenti i ostali koji uchestvuju, mogu stechi kvalitetna znanja za pokrentanje sopstvenog biznisa.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 1 vote)
  5. Mislio sam na kontakt formular sa ovog bloga.

    Zahvaljujem se na interesovanju za ponudu stručne prakse. Za sada imamo zainteresovanost Erste banke, Karike.com, Infostud.com, Klikmee.com, Donesi.com.

    Ako nekoga dodatno interesuje praksa (van informacije o ovim studijama), iz Infostuda su predstavili ponudu prakse – http://znanje.infostud.com/praksa/

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Sasa Cimbal says:

    Ove godine predstavlja se pet modula Specijalističkih strukovnih studija:
    4. Menadžment ljudskih resursa i odnosi s javnošću.
    Nije mi jasno, zasto su ove dve stvari povezane?? Logicnije bi mi bilo da je razdvojeno. Mene zanima HR, ali PR ne. I sta sada?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  7. @Sasa Cimbal Dođite na predstavljanje studija, pa postavite isto pitanje 🙂

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.