fbpx

Pozivanje blogera i ostalih online medija na konferencije za novinare

Praćenjem različitih blogova, može se primetiti da u poslednje vreme počinje pojavljivanje postova na određenom broju blogova sa sadržajima koji se prepoznaju kao delovi saopštenja za medije (ili cela saopštenja za medije). Sve veći broj usko specijalizovanih online medija dobija zahteve za slanje saopštenja od strane pojedinačnih firmi i PR agencija.

U tom kontekstu, na inicijativu Miloja Sekulića (na slici, treći s leva), juče se desilo malo okupljanje blogera, ostalih predstavika online medija i novinara iz IT-a na otvaraju nove poslovne zgrade kompanije Konsing (bilo je naravno i drugih novinara). Kompanija Konsing će u narednom periodu izgraditi stotinu baznih stanica za potrebe uspostavljanja poslovnih servisa koji su zasnovani na korišćenju bežičnog Interneta.

 

G. Sekulić polako uvodi praksu redovnog pozivanja adekvatnih online medija (i blogera) na konferencije za novinare (KZN) u režiji McCann Erickson Public Relations agencije. U tom kontekstu bilo je veoma interesantno videti kada nas je dočekala devojka za upisivanje prisutnih novinara, i kada je Nebojša (četvrti s desne strane) izjavio da je iz redakcije Eniax.net, a ja (prvi s leve strane) iz Draganvaragic.com. Pored nas, tu je još kao bloger bio Nikola Denić (u sredini – redakcija All I Am). Mile Kostić (drugi s leve strane) isto piše blog (ali je i publicista u nekim štampanim medijima), što kaže i Iris Miljković (novinar Sveta kompjutera). Dragan Uglevičanin (drugi s desna) je vlasnik sajtova Poslovnimagazin.biz i Poslovnazena.biz. G. Nikola Marković je na događaju bio ispred IT servisa Tanjuga. Bio je tu i Marko Herman (nije na ovoj slici) koji je istovremeno i bloger i novinar.
Iris je postavila još slika na svom Facebook profilu, gde se može videti i predivna zakuska koja je postavljena nakon događaja, a svi smo se sasvim lepo družili i ispričali na ovom događaju.

Blogeri i online mediji mogu očekivati u narednom periodu sve više poziva na događaje koji se organizuju za novinare, jer ipak post na nekom blogu ili online magazinu može značajno da poveća broj (online) objava nekog saopštenja…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Pozivanje blogera i ostalih online medija na konferencije za novinare, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

3 odgovora na Pozivanje blogera i ostalih online medija na konferencije za novinare

 1. Kod nas se tako što još ne događa prem da uredno dobijem na mail objavu za medije vezano uz razne stvari da ju objavim na blogu (sto se najcesce ne dogodi – svi bi oni promociju za djabe).

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Krsto says:

  Sviđa mi se zaključak jer je zaista tako. Kako Tanjug javlja, blogeri su najzaslužniji za porast broja web sajtova u Srbiji – čitah skoro na http://www.antistres-space.net/blogeri-najzasluzniji-za-porast-web-sajtova-u-srbiji/

  Eh, sad taj publicitet… Pa ima tu i obostrane koristi – najpre zakuska ( :mrgreen: ). Šalim se naravno – ako vi pišete članak o njima, i oni se hvale da ste to uradili, to je win-win situacija. Obostrani publicitet, zar ne?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. mileusna says:

  Pa nije im to loše, da nije tvog i eniaxovog posta ja ne bih čuo ni za firmu ni za zgradu. 🙂

  Ovako su pokrili još jedan segment tržišta. 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.