fbpx

Poziv za podršku projektu internet edukacije nastavnika – Edublogodak.com

Poslao bih apel svima koji žele da pomognu da se što veći broj nastavnika edukuje iz oblasti upotrebe Interneta u nastavi…

Poštovani gospodine Varagić,

Najpre da Vam se zahvalim u ime ekipe koja je kreirala Edublogodak.com, jer nakon Vašeg pozitivnog mišljenja o servisu, pijavilo se nekoliko nastavnika sa svojim blogovima. Naime, ne znam da li ste upoznati, ali edublogodak.com je nastao nakon internet seminara Blog, twitter i facebook u nastavi, koje smo prošle godine organizovali za nastavnike u Srbiji. Nastavnici koji su pohađali seminar kreirali su blogove i mi smo kreirali ovaj servis da bi sakupili sve korisne sadržaje za nastavu. Još uvek nismo uneli sve blogove (još oko 200 adresa treba da unesemo) ali ovih 5500 članaka je dokaz da je seminar bio veoma uspešan.

 

Kako ste i vi iz obrazvanja ne moram da Vam pričam o stručnom usavršavanju prosvetnih radnika i koliko je ovaj seminar doprineo prosvetnoj sceni. Tim iz Obrazovno kreatvnog centra se bavi isključivo internet stručnim usavravanjem nastavnika i radeći neku analizu do septembra 2011 godine u Srbiji se od 80 000 prosvetnih radnika koji rade u nastavi stručno usavršavalo oko 1500 – 2000. Što je veoma mali broj. Mi smo našim seminarom BTF u nastavi od 1100 nastavika na internet “izvukli” oko 600 novih nastavnika, koji nikada nisu pohađali seminar preko interneta. Smatramo da je to najveći uspeh OK centra, jer je skok za 30% na teritoriji Srbije. To smo uspeli tako što smo povezali potrebu nastavnika za stručnim usavršavanjem i poplarnost facebook. Ali naravno, imali smo i finansijsku podršku kroz Javni poziv Digitalne agende.

Ove godine  smo kreirali 4 seminara, od kojih su 2 vezana za IT (BTF u nastavi i Nastava u oblaku (ovo je cloud computing u nastavi)) dok su dva: Prireme za čas i Vodič za odeljenjske starešine seminari čiji sadržaji nisu vezani za IT. Ovo je prvi put da se sadržaji koji nemaju mnogo veze sa IT-em, realizuju preko interneta. Videćemo da li ćemo uspeti.

Nama je potrebna podrška da naredne školske godine realizujemo seminare sa što više prosvetnih radnika, odnosno da što više prosvetnih radnika izvučemo na internet i upoznamo ih sa stručnim usavršavanjima putem interneta. Sve je ovo Sizifov posao, ali poraževajuća je činjenica da od 80000 prosvetnih radnka koji rade sa učenicima, njih oko 2,5% koristi internet za svoje usavršavanje. Verujte mi da je neznatno veći procenat onih koji koriste IT u nastavi (naravno ovde ne računam informatičare i elektroničare …). Prošle godine smo uspeli da smanjimo cenu kotizacije seminara, tako što smo deo novca obezbedili od projekata sa DA.

Nadamo se da postoje organizacije koje bi učestvovale u sufinasiranju jednog ovakvog projekta. Takođe otvoreni smo za svaki vid saradnje sa jasnim ciljem, da omogućimo što većem broju prosvetnih radnika da po prihvatljivim cenama koriste internet za stručno usavršavanje.

Srdačan pozdrav


Zoran Milojević, nast.
Škola Bez Zidova
www.skolskidnevnik.net
twitter: mzoran
fb: facebook.com/milojevic

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 24/06/2012, RSS

1 odgovor na Poziv za podršku projektu internet edukacije nastavnika – Edublogodak.com

  1. Svaka čast kolegama na ovoj inicijativi, na trudu i ideji. Pomenuti saj je svojevrsni think-tank prosvete, makar u IT domenu.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.