fbpx

Politika razvoja e-poslovanja u narednoj godini

Na sajtu časopisa E-magazin objavljen je temat “2006. – čemu da se nadamo?”, i u njegovom sklopu moj tekst “Na korak do buma?”. U ovom tekstu sam hteo da naglasim nekoliko pojava:

– Tokom razvoja Interneta u Srbiji, apsolutni akcenat je do nedavno bio na razvoju infra-strukture, a ne na sardžajima, čiji kvalitet bi mogao da diktira veće potrebe za infra-strukturom. Veliki broj ljudi koji se čak i razumeju u ovu oblast i dalje tvrde da je obezbeđenje infra-strukture prioritet. Njen razvoj ide svojim tokom, cene će padati, ali već sada akcenat razvoja u stvari treba da bude na online sadržajima, jer oni iniciraju veće potrebe. Npr. što više kvalitetnih streaming sadržaja iniciraće veću primenu ADSL-a, što je bila početna ideja projekata Telekoma, ali se ona u međuvremenu izrodila u nešto drugo…

– Najveći aktuelni problem domaćeg Weba je premala količina osoba/firmi koje imaju razrađene poslovne modele na Internetu. Drugačije rečeno, najveći broj vlasnika sajtova je ušao u “priču” bez ikakvog znanja o bilo kakvom poslovanju, pa su zato i takvi efekti poslovne primene Interneta. Ipak, kako to inače biva tokom vremena, situacija se menja i sve je više kvalitetnih poslovnih online modela.

– Dolazak inostranih firmi. Pored navedenih u članku, znam za pojavu još nekoliko investitora (pratite npr. aktivnosti u vezi sa HitRang.com), ali o tome će biti reči u dogledno vreme.

O ovoj tematici se dodatno može pročitati na adresama:
Biznis Blog
EliteSecurity
DevProTalk.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Politika razvoja e-poslovanja u narednoj godini, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Komentari su zatvoreni.