fbpx

O online naplati ponovo

Kako je juce zvanicno objavljeno, prethodne najave su potvrdile da lepa vest o pocetku naplate putem interneta prati gorcina oko setup-a koji moze da ide od 500 eur na vise. Isto vazi i za procenat po transakciji (5%) koji ne moze da odgovara za slucaj prodaje proizvoda sa malom marzom.

Sa druge strane, za otprilike 2-3 nedelje postoje najave da ce se javno objaviti pocetak testiranja Dina sistema online naplate, koji je kreiran po sistemu koji lici na 3D model, promovisan od strane VISA sistema i Mastercard-a, ali nije identican. Dobra je vest da se Dina sistem nece pustiti samo za nove, virtuelne kartice, tj. moci ce se koristiti i postojece kartice kod banaka koje prihvate da udju u sistem online naplate.

Prema nezvanicnim najavama, ne mali broj manjih banaka veoma ozbiljno razmislja o pustanju sistema Dina preko Interneta, jer troskovi nisu veliki i prakticno sve banke mogu da ga koriste. U ovom momentu bar 4 banke je vec apliciralo da ucestvuje u test periodu.

Indikativan podatak o obimu prodaje preko Interneta ovdasnjim karticama

U kontekstu ove price, morao bih da dodam jedan podatak koji sam sasvim slucajno saznao iz jedne ovdasnje banke (strane, ali nije najveca). Naime, imao sam neki problem sa placanjem nekog racuna u SAD i nazvao sam call centar gde su mi rekli da je kod njih prosla uplata i da su je potvrdili. Obzirom da sam dobio obavestenje da firma kojoj sam uplatio sredstva to ne vidi, pitao sam operatera da li je moguce poslati mail da se trgovcu potvrdi da je transakcija prosla (radilo se o znatnoj sumi, pa nisam bas hteo da se slucajno pojavi dvostruko placanje). Covek je odgovorio da oni to nikako ne mogu da urade obzirom da imaju preko 2.000 (!) transakcija dnevno preko Interneta!

Radi se o transakcijama VISA i Mastercard, ali je interesantno da i jedan i drugi sistem naplate putem Interneta moguc je samo kod naprednijih sistema racuna, jer kod najjednostavnijih racuna koriste se samo elektron varijante kartica.

Ako se ovaj podatak stavi u kontekst pocetka naplate putem Interneta na domacim sajtovima, onda mozda prometi preko Interneta nece biti dugo mali zbog vremena prihvatanja novog sistema. Videcemo…

zp8497586rq
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

1 odgovor na O online naplati ponovo

  1. egera says:

    Drago mi je da čujem da se nešto dešava po pitanju online naplate kod nas. Ja planiram jednu online prodavnicu ali mislim da je besmisleno raditi bez mogućnosti plaćanja u dinarima.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.