fbpx

Najava: eStart na Konferenciji BizBuzz

Novi momenti u razvoju Strukovnog udruženja eStart

Svima koji se interesuju za dešavanja oko Strukovnog udruženja za razvoj e-poslovanja i Internet preduzetništva – E-start, bilo je očigledno da se u poslednjih nekoliko nedelja ništa nije dešavalo po pitanju nekih aktivnosti.

Postoji više razloga za to, ali najbitniji su poslovna zauzetost nas koji se bavimo ovim Udruženjem, a sa druge strane bilo je tu i nekih bolesti, privatnih obaveza…

Ovo vreme smo iskoristili i za preispitivanje načina na koji bi smo mogli da sa jedne strane pomirimo interese onih koji se zalažu za osnivanje udruženja profesionalaca, sa druge strane onih koji žele da organizacija obuhvata sve zainteresovane za rezvoj e-poslovanja i e-preduzetništva (firme, pojedinci, menadžeri, studenti…), i sa treće strane interese interese nas, koji smo pokrenuli celu ovu priču…

Uskoro će se na sajtu eStart-a naći i zvaničan stav Udruženja o načinima delovanja i terminima narednih aktivnosti, ali ono što mogu da za sada najavim jeste da ćemo na Konferenciji BizBuzz imati termin (najverovatnije petak, 26.10.) u kojem ćemo predstaviti spektar budućeg delovanja udruženja i njegove naredne aktivnosti.

Jedan od razloga zašto smo krenuli javno sa blogom pre kompletiranja celokupnog poslovnog modela udruženja jeste da dobijemo feedback od zainteresovanih strana.

Ono što će se definitivno desiti, jeste da ćemo uvažiti stavove o postavljanju “stubova” udruženja na “transparentnije osnove”, odnosno napravićemo u narednom periodu (u zavisnosti od dostupnog vremena i eventualnog konkretnog angažmana onih koji su ponudili ili će ponuditi pomoć) kompletne pripreme za preuređivanje osnivačkog akta (Statut udruženja), kao i organizovanje osnivačke Skupštine udruženja, izbora potrebnih tela, i svega onoga što ide po redu i Zakonu pri osnivanju strukovne organizacije.

Znači, i dalje stojimo iza stava da ćemo formirati organizaciju koja se obraća svima koji su zainteresovani za razvoj e-poslovanja i Internet preduzetništva, predstavićemo predlog Statuta i pozvati određene pojedince da pristupe osnivanju udruženja (i ovde očekujemo pomoć). Sada više nema potrebe za isključivim fokusiranjem na development i Web design zajednicu, nego ćemo krenuti u razgovore sa svim ostalim ciljnim grupama koje pokriva aktivnost ovog tipa udruženja.

Za potrebe rada jednog udruženja kao što je eStart potrebna je velika količina energije (koja nije problem) i vremena (koje je veliki problem), pa ćemo se truditi da kvalitetno radimo na aktivnostima udruženja u datim vremenskim okvirima. To samo znači da će nam definitivno biti potrebna veoma konkretna pomoć svih zainteresovanih.

I dalje mislimo da treba ići “korak po korak”, jer niko sada ne može znati da li će sve naredne aktivnosti i dovesti do adekvatnog rada ovakvog udruženja, ali smo odlučni da nastavimo dalje – pa šta bude.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Najava: eStart na Konferenciji BizBuzz, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Komentari su zatvoreni.