fbpx

Music on Fortresses: Smederevo Vs. Novi Sad

Pre neki dan sam na radiju slušao priču jednog od glasnogovornika (da ne kažem PR-ovice ili portparola) Heavy Metal festivala – Castle Fest, koji se održava u smederevskoj tvrđavi od 01. do 05. jula ove godine. Od kada se u decembru prošle godine pojavila informacija o ovom festivalu, cela ova priča me neodoljivo podseća na Exit (jedino što je uža ciljna grupa):

 • Festival na tvrđavi, u julu
 • Najava samo jednog broja grupa, ne sve…
 • Konstantno širenje buzz-a po principu, da vidimo, ili da izaberete ko će doći…
 • Veliki broj aktivista koji participira u ovoj fazi na različitim nivoima (obaveštenja/diskusije po forumima, gostovanja PR-ova po medijima…)
 • Rad na regionalnom nivou (RS, BiH, Hr, Mk)

Dobra je varijanta korišćenja najposećenijeg metal foruma (Yumetal.net) kao zvaničnog foruma festivala.

Radi se o veoma angažovanoj i organizovanoj ciljnoj grupi (Radio 202 pušta skoro isključivo Metal-alike muziku, pa je godinama bila jedna od najslušanijih stanica u Srbiji), koja u poslednje vreme prikuplja sasvim dovoljno gledalaca na koncerte. Ovo može da znači da ovakav tip festivala možda i uspe (organizatori očekuju ukupno oko 10.000 posetilaca – Exit ima i preko 10 puta više), jedini je problem da u poslednje dve godine ima sve više koncerata u Srbiji (pogledati samo najave nastupa iz ove vrste muzike u narednih nekoliko meseci), pa prezasićenje događajima može dramatično da umanji posećenost. Mislim da se to u Smederevu neće desiti,bar po komentarima pojedinaca po forumima, ali i na osnovu medijske pažnje koju dobija ovaj događaj u ciljanim medijima.

Jedno je sigurno, i u Smederevu i u Novom Sadu već se prodaju karte za festival, jedino što za Exit još nema ni najava ko bi mogao doći ove godine 😉

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Music on Fortresses: Smederevo Vs. Novi Sad, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

4 odgovora na Music on Fortresses: Smederevo Vs. Novi Sad

 1. Miloje Sekulic says:

  Izbacili su stalu i konje iz tvrdjave? 😐

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Eniac says:

  ^para vrti gde burgija nece

  inace kao sto vidim organizator je TerraNostra promotion. Koliko sam skapirao oni su dosta jaki, prosle godine su doveli dosta metal bendova kod nas, ukljucujuci i nadaleko poznati Tool tako da oni sigurno imaju know-how da to urade.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. fotomanijak says:

  “najsšaniji”
  prvo reko najizčašenijih – nije
  pa najstišanijih – neverujem
  axa najslušanijih 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 4. pitchweis says:

  prvo, lista izvođača je dosta jaka, a po iskustvima koje sam imao vezane za veća metal dešavanja u Srbiji, nisam siguran da će ovo biti boom: metalci su jedna čudna vrsta ljudi, kukali su kada ničeg nije bilo, a jedino su metallicu i maiden ispratili kako treba. drugo, exit je blizu – dovoljno je da se setimo Ratnog ostrva i Eha… Na Exitu postoji metal stage, tako da ćemo da vidimo šta će od izvođača zaista da se nađe u Smederevu. 😉

  Verovatno će tu biti neke saradnje na relaciji Novi Sad – Smederevo.

  @Eniac
  Terra Nostra do sada nije radila festivale ovog obima, nego manje klupske svirke, a ovo je, čini mi se, malo preveliko za Srbiju…

  Što se tiče promocije metal muzike u Srbiji, dosta je jaka. Yu metal je sjajan forum, radi oko 7 godina, koliko ga pratim s vremena na vreme. Olga sa 202 već duže vreme radi promociju demo bendova, a ne vidim mnogo naših.

  Cena je previsoka. U metalu ima mnogo različitih žanrova, tako da je i tu publika suviše podeljena. Recimo, ja bih od svih tih bendova voleo da pogledam 1.

  ovo će biti dobro opipavanje pulsa. pre nekoliko godina u pančevu je pukao sličan projekat, ali pukao je tako da hedlajneri nisu ni došli, ili su došli, a organizatori im rekli, e, pa mi nemamo para.

  eto, ne želim da baksuziram sve ovo, ali mislim da su današnji metalci pozeri. kada sam bio u tome 100%, toga svega nije bilo i kada nam se nešto da, prestajali smo da pijemo i pušimo da bismo imali keš za koncert, a sada je sve na tacni. Tako je bilo i sa nabavljanjem muzike.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.