fbpx

Kolporter.com i 24casa.com – Novosti iz Plotun radionice

Da se pridružim Goranu Aničiću u prikazu interesantnog projekta Kolporter.com. Kako sami autori ovog servisa objašnjavaju:

“Jedna od novina koju Kolporter donosi je jednak tretman tradicionalnih medija i novih medija, posebno blogova. Smatramo da se blogosfera toliko proširila i iznedrila dovoljan broj kvalitetnih autora koji su danas zaista relevantan izvor informacija.”

Servis Kolporter.com je kreirala Plotun ekipa, odgovorna za uspešni i nagrađivani servis za dostavu hrane Donesi.com.

Ovaj servis predstavlja varijantu agregatora vesti iz odabranih popularnih izvora, koji liči na Alltop.com i Popurls.com servise, a u osnovi se zasniva na prikazu popularnih sajtova po principu RSS čitača Netvibes.com (svaki izvor ima svoj box sa naslovima vesti/članaka).

Interesantno je da je Vladan Zirojević na svom blogu još u jesen 2006. g. najavio Kolporter.com kao prvi Digg-alike servis. Vladan i ekipa su evidentno odustali od ove ideje za ovaj domen.

24časa.com

Kao što se može videti, ideja o srpskom Digg.com servisu premeštena je na domen 24casa.com. Na ovom domenu je svojevremeno bio prvi news agregator servis u Srbiji (za one koji nisu znali), ali isti godinama nije unapređivan.

Interesantno je da se pored samih članova koji mogu dodavati interesante vesti, iste pojavljuju i preko RSS tehnologije, tako da vesti ne nedostaje na ovom servisu.

Videćemo kako će se razvijati ovaj servis, obzirom da dosadašnja iskustva sa Digg-alike servisima u regionu nisu baš najpozitivnija sa aspekta njihove posećenosti (ako se izuzme hrvatski Croportal.net).

Svakako, lepe novosti iz oblasti pokrivanja vesti sa jednog mesta, obzirom da konkurencija samo doprinosi kvalitetu postojećih servisa.

Uskoro će biti još najava ozbiljnih servisa iz ove oblasti.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Kolporter.com i 24casa.com - Novosti iz Plotun radionice, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

2 odgovora na Kolporter.com i 24casa.com – Novosti iz Plotun radionice

  1. Dragane, hvala na prikazu nasih novih sajtova 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. SSpin says:

    Gledajuci kloporter stvarno sam prijatno iznenadjen.
    Originalan sajt, dobra ideja, i vrlo verovatno obavezna buduca destinacija .

    Hvala na BuZZ-u 😉

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.