fbpx

Kada se radi ono što se voli…

Posle dužeg vremena bio sam na personalnom sajtu Žane Poliakov (ipak nije blog, iako liči, jer nema sve one karakteristike koje ima pojava blogova). To je inače jedna od retkih Web lokacija gde stvarno ČITAM napisano, a ne skeniram u brzini.

Sarađujem sa Žanom od 1998. g., a poznajemo se od 97. g. kada sam u jednoj emisiji PCTV-a (dok sam bio saradnik) opisao njen prvi sajt, kao jednu od najinteresantnijih Web lokacija (konceptualna umetnost) koje sam do tada video. Kasnije je napravila takođe uspešan projekat Cyber Kuhinja, a u široj javnosti je poznata kao saradnik u emisiji “Yellow Cab” na B92, kao i urednik rubrike “Život” na sajtu B92, ili kao saradnik u nekim emisijama radija B92. Manje je poznato da je Žana dobar Web project menadžer i edukator, između ostalog.

Žana je na svojoj personalnoj stranici objavila da će se malo odmoriti od pisanja na Webu (na žalost), jer ima puno drugih obaveza, a između ostalog je i otvorila svoju firmu. Upravo tim povodom i pišem ovaj tekst (veoma slična tema mom prethodnom postu, ali nikako ista), jer mi se veoma dopao način na koji ona objašnjava kako treba pristupati poslu (funky business filozofija):

“…Pa, u skladu sa tim (osnivanje firme, prim. dv), moram i neka pravila da uvedem, statut, odluke pri osnivanju, postavim ciljeve i kako vec to ide. Prvo pravilo je, pohlepa pokrece neke druge osobe, ali ne i mene. Dok je zabavno radim, kad prestane da bude, ukidam se. Radim samo ono u sta verujem, u suprotnom sam licemer. Radno vreme ne postoji, ali dva puta nedeljno, pre podne od pola 11 do pola 13 ide se na jogu. To je radna obaveza. Posao nije zamena za seks. Ako ga nema, firma ide pod stechaj. Emotional i personal ide sa mnom u paketu. Sensuality. Business jeste pleasure. Pleasure is business, so let’s get personal. Novac nije motiv, to je sredstvo koje ti obezbedjuje da lepse i kvalitetnije zivis. Ako rmbas po vasceli dan, u tome ne uzivas a shatro opasno zaradjujes, cemu onda sve to? Gde je tu zivot? Uspeh se ne meri novcem, niti kolicinom statusnih simbola. Novac je posledica onoga sto dobro radis, while you are having fun. everyday is a holiday. life is a noisy festival. celebration.

U potpunosti se slažem i podržavam…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.9/10 (8 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 2 votes)
Kada se radi ono što se voli…, 8.9 out of 10 based on 8 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 04/08/2007, RSS

Komentari su zatvoreni.