fbpx

Izlet studenata na Nacionalnom dnevniku TV Pink, i jos po nesto…

U sklopu Specijalistickih strukovnih studija iz e-poslovanja, na Fakultetu Tehnickih nauka, Novi Sad, u saradnji sa Internet klubom iz Ljiga, organizovan je besplatan dvodnevni izlet (23.-24.06.2007.) u okolini Ljiga za studente postdiplomce, sa ciljem da se prikazu mogucnosti seoskog turizma. Na ovaj nacin studenti su direktno upoznali ponudu ovog tipa odmora koju veoma uspesno vec godinama predstavlja projekat Selo.co.yu (clanak sa sajta Selo.co.yu).

studeti iim/euro, specijalisticke studije e-poslovanje, ljig
Utisci studenata o izletu u okolini Ljiga mogu se pronaci na njihovim blogovima (zaiteresovani za Spec. studije mogu ih kontaktirati za misljenje o studijama):

Aleksandar Stankovic
Ilija Susa
Dragana Vukajlovic
Boris Bulajic

Slike sa izleta mogu se videti ovde (i ovde).

Studenti Specijalistickih studija na Dnevniku TV Pink

Vladimir Ivanovic, direktor turisticke organizacije opstine Ljig, autor sajta selo.co.yu, organizator turisticke manifestacije “Kosidba na Rajcu“, je bio domacin svojim kolegama studentima (i sam je student na Spec. studijama). Kolega Ivanovic je obezbedio ekipu TV Pink, koja je prenela informaciju o “spoju arhaicnog i savremenog – sela i Interneta“. Sa studentima jedan deo izleta je provela i ekipa turisticke emisije “Navigator”.

Prilog ekipe TV Pink bio je pusten na Nacionalnom dnevniku u subotu i Jutarnjem programu u nedelju (komletan prilog).

Boravak studenta u Vili Milica kao Internet case

Vila Milica u selu Trudelj (20 km od Ljiga), gde su studenti nocili, predstavlja izuzetan primer efikasnog promovisanja putem Interneta, obzirom da preko 50 odsto turista koji borave u ovoj vili tokom godine pronalazi je putem Interneta, a ostali posetioci dolaze na preporuku prethodnih posetilaca (prosle godine ukupno preko 600 nocenja, od kojih je bar 300 bilo preko sajta Selo.co.yu).

Upravo je ova vila bila prikazana u prilogu cuvenog TV dnevnika 2 RTS 12.03.2006 (smrt Slobodana Milosevica i godisnjica smrti Zorana Djindjica).

Internet klub kao e-business klaster

Vladimir Ivanovic, Zoran Tanasijevic - Tasa, Mirko Markovic, Dragan R. Sajic, Dragan Varagic
Predstavljanje aktivnosti Internet kluba studentima pokazalo je kako se na relativno jednostavan nacin, moze oformiti interesna grupa Internet preduzetnika koji svojim projektima medjusobno pomazu jedni druge, i na taj nacin dobijaju vise nego da ove poslove rade zasebno, svaki za sebe.

Vladimir Ivanovic, kao sto sam napisao vodi Selo.co.yu, sajt koji je veoma podrzan na aktivnostima sajta turizam.co.yu, koji vodi Zoran Tanasijevic – Tasa.

Predsednik Internet kluba, Mirko Markovic zivi od sajta Biblioteke.org.yu, koji je podrzan od svih sajtova clanica kluba (ovo vazi i za sve ostale sajtove, naravno).

Dragan R. Sajic vlasnik je firme Biosan, cija je Internet prodavnica Paketic.com veoma podrzana od strane veoma uspesnog sajta Garden.co.yu, takodje clanice Internet kluba.

Vecina projekata Internet kluba bice predstavljena kao studije slucaja na Spec. studijama. Pored sajta Selo co.yu koji je predstavljen ove godine na “E-trgovini“, sajt Turizam.co.yu je svojevremeno dobio nagradu “E-trgovina Award”. U narednim godinama na “E-trgovini” bice predstavljena vecina projekata ove interesne grupe.

Primerom saradnje u Internet klubu trebalo bi da se povedu mnogi drugi domaci Internet preduzetnici, i nadam se da cu ovakav tip saradnje poceti cesce da vidjam kod nas. Preporucujem da se malo povezete sa Internet klubom i da od njih saznate za sto vise iskustava povezivanja medju privrednicima na Internetu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Izlet studenata na Nacionalnom dnevniku TV Pink, i jos po nesto…, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

3 odgovora na Izlet studenata na Nacionalnom dnevniku TV Pink, i jos po nesto…

 1. Eniac says:

  Heh, ja sam njihov clan skoro 7 godina 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Jel? se neko malo prihvatio motike na tom izletu na selo? 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. draganva says:

  Hvala na reakcijama. Ovaj put izlet je bio bez nekog adekvatnog rada, ali je bilo dosta uzivanja 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.