fbpx

Da li se isplate MBA studije?

Update 03.2009.: Alarmantna situacija u školstvu

Obzirom da ce uskoro diplomirati prvi studenti Specijalistickih strukovnih studija iz e-poslovanja na FTN-u, i da se u narednom periodu ocekuje zvanicno pustanje e-business MBA studija na istoj instituciji, ovde bih malo podsetio i ukazao na razlicita iskustva o tome sta su MBA studije i da li imaju (isplativog) smisla.

Ranije sam napisao tekst na ovom sajtu na temu razlike izmedju MBA i Master studija, koji je objavljen u jos nekoliko casopisa i online lokacija.

Na direktno pitanje – da li se isplate MBA studije, mozda najbolji odgovor daje istoimena obimna diskusija u nasem komsiluku, na sajtu Mojnovac.com.

Ukratko, MBA studije sluze za unapredjenje (prakticnih) znanja iz oblasti upravljanja razlicitim poslovnim procesima u organizacijama, ukljucujuci i samo upravljanje organizacijama. Drago mi je sto kod nas ovakve studije upisuju i osobe koje su vlasnici firmi (da bi unapredili svoja znanja), kao i oni koji zele da napreduju u svom poslu do menadzerskih funkcija, ili da unaprede svoja menadzerska znanja.

O MBA studijama ima tema (ne puno) na domacim forumima, pa se mogu pregledati npr. ova diskusija na B92.net, srodna diskusija na Krstarici, kao i pracenje srodne oblasti (postdiplomske studije) na Infostudu.

Update 03.2009.: Alarmantna situacija u školstvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Da li se isplate MBA studije?, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 22/03/2007, RSS

1 odgovor na Da li se isplate MBA studije?

 1. Dalibor says:

  Postovani,

  Moj komentar ide u prilog linkova iz gore navedenog teksta koje treba iskorigovati.

  S postvanjem,
  Dalibor

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.