fbpx

Celebrity 2.0: Kako (p)ostati poznat pomoću sveta društvenih media?

Gary Vaynerchuk je postao veoma poznat u SAD (i šire) zbog njegove jedinstvene posvećenosti video blogu koji kreira (gde je svojom adekvatnom aktivnošću postao BREND za sebe), ali i zbog pojavljivanja na veoma uticajnim skupovima stručnjaka iz oblasti Internet marketinga i online PR-a (social media), gde ga masovno navode kao primer kako treba koristiti nove komunikacione medije (Web 2.0 komunikacija) da bi promovisao svoju firmu i sebe.

Za one koji znaju engleski, obavezno pogledati ovaj video zapis sa njegovog predavanja (može i više puta) o tome kako se ponašati u svetu društvenih media (social media), da bi uspeli u svom poslu. Još video klipova

Evo nekih saveta koje Gary daje na svojim predavanjima:

 1. Informacije treba davati besplatno, bez zadnjih namera (jer će vas u suprotnom “provaliti” veoma brzo). Kada ih date besplatno, od toga treba napraviti posao. Ovo je veoma u saglasju sa tekstom iz časopisa Wired koji navodi Marko (obavezno pročitati članak!).
 2. (Moj favorit) Online sadržaj je “kralj” (content is the king), a marketing i PR su “kraljica”. Zna se ko vodi domaćinstvo 🙂
 3. Pored dobrog sadržaja, potrebno je PUNO konverzacije. Znači, to što dobro pišete, u ovom vremenu je samo “deo formule uspeha”. Potrebno je komentarisati na blogovima, forumima, odgovarati na mailove… Biti aktivan (Osnovna karakteristika PR-a u Web 2.0 okruženju).
 4. “Legacy > Currency” – Ono što ste do sada uradili (zaostavština) važnije je od toga koliko ste zaradili! Ne čekajte starost da bi ste shvatili kako ste život potrošili na nebitne stvari. U kontekstu ove priče je njegov savet da radite samo ono što volite, odnosno da se bavite onim što pobuđuje vašu strast.
 5. Follow your hart. Love everyone! (valda ovo ne mora da se prevodi).

U jednom od njegovih predavanja koja sam pogledao u međuvremenu, Gary pominje po meni jedan veoma interesantan “trik” koji predstavlja “istinu”: “Kada pišete blogove i navodite određene osobe u njima, vi praktično doprinosite građenju njihovih brendova, jer su oni više postigli nago vi!”. Eto, i ja pominjem primer ovog čoveka koji je postigao sigurno više nego ja.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Celebrity 2.0: Kako (p)ostati poznat pomoću sveta društvenih media?, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

1 odgovor na Celebrity 2.0: Kako (p)ostati poznat pomoću sveta društvenih media?

 1. zema says:

  zanimljiv text, a mogu samo da kazem
  “eh, kad bih i ja bio Gary”

  p.s.
  knjiga “Blog osnove” je odlicna, samo nastavite tako!
  pozdrav

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.