fbpx

Case: Detaljnije o sajtu Trust-HR.com

Kako je dosta medija prenelo informaciju o kupovini sajta www.trust-hr.com od strane Infostud.com (24 sata, Danas, RTV, MTSMondo…), i kako postoje i interesantne diskusije (npr. začuđujuće pozitivna diskusija na DPT-u), na DPT-u sam detaljnije opisao samu prodaju i projekat Trust-HR (radio sam konsalting za početni razvoj ovog sajta).

Preuzimanje Trust-HR KZN

Iznos kupovine je petocifren u EUR (isplaćen odmah nakon potpisivanja ugovora, iz tekućeg priliva Infostuda), i pored toga Nataša Šovljanski (vlasnica Trust-HR.com) dobija i procente za različite vrste konkretnih usluga koje se prodaju i koje će se prodavati iz ove oblasti. Takođe, ona dobija i fiksni mesečni iznos za auriranje sadržaja, ali je u statusu honorarnog saradnika, i nastavlja nezavisno svoj HR consulting posao.

Priča oko sajta Nataše Šovljanski je inače krajnje interesantna i nadasve poučna. To je moj prvi posao u kojem sam uzeo više para za konsalting nego što je potrošeno za izradu sajta. Jednostavno je rekla da nema dovoljno para, ali da joj treba konsalting i pitala da li to može. I eto Joomla rešenje Naravno, kasnije kroz održavanje je ipak uzeto mnogo više para za sajt…

Za mene je saznala preko neke TV emisije gde sam gostovao, a ne preko Weba!

Inače ona je jedina osoba koja me je stvarno poslušala za pravljenje sadržaja, i za tri meseca napisala je preko 100 tekstova (korisni “alati” – šabloni, saveti, objašnjenja zakona – tj. sadržaj koji je operativno potreban ljudima iz HR-a)!

Deo klijenata je došao na osnovu pisanja u E magazinu, samo nekoliko njih je došlo preko Weba, a većina (pogađate) – direktnom prodajom! Preko 80 odsto pretplatnika je obnovio pretplatu, što govori o kvalitetu servisa.

Inače, Infostud je bio jedan od prvih pretplatnika na servis, a ono što su kupili nisu ni klijenti, ni posećenost – nego SADRŽAJ.

Na konferenciji za novinare sam tri puta ponovio ono što što je potrebno za uspeh u poslu: primenljivo znanje, RADNE NAVIKE, adekvatna promocija onoga što se radi, a začin je – ljubav prema tome što se radi.

Kod nas možete uglavnom sami da dođete do primenljivog znanja (malo škola može to da vam ponudi), promocija svog znanja se može eventualno naučiti na kursevima prodaje (ovo su uglavnom zaboravili po fakultetima i srednjim školama da uče, jer većina ne zna da prodaje svoje znanje ili neće da prenese taj zanat), a radne navike i ljubav prema poslu se uči u porodici-kući-domu – stvar vaspitanja (verovali ili ne).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Case: Detaljnije o sajtu Trust-HR.com, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

1 odgovor na Case: Detaljnije o sajtu Trust-HR.com

 1. Dragan says:

  Ako nije tajna, da li se moze znati kolika je bila posecenost sajta http://www.trust-hr.com u trenutku prodaje Infostudu?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.