fbpx

Besplatni mali oglasi za najskuplje proizvode i usluge

Vise godina pratim pojavljivanje besplatnih malih oglasa na Sajtu Pretraga.co.yu, i ono sto se definitivno moze zakljuciti iz trendova sadrzaja oglasa koji se postavljaju na ovom sajtu (nije veliki broj oglasa, ali odredjene grupe su skoro uvek zastupljene), jeste da se na ovom sajtu najcesce pojavljuju oglasi za prodaju ili iznajmljivanje nekretnina (trenutno su aktuelna dva oglasa za iznajmljivanje kuca na moru kao turisticka ponuda).

Izgleda da oni koji imaju veoma veliki interes da za kratko vreme nekom prodajom dodju do vecih sredstava, umesto da za tako nesto plate da bi stvarno za krace vreme dosli do tog iznosa, upravo koriste besplatne male oglase da nebi smanjili eventualnu zaradu.

Mozda nekima ovo sto cu napisati ne deluje logicno, ali upravo ovakav sistem (besplatnog) oglasavanja dovodi do sire upotrebe placenog oglasavanja na duzi vremenski period. Upravo oni koji imaju sredstva ali ne ulazu u reklamu, kada dodju do zakonitosti da sto je vidljiviji oglas – donosi vise sredstava, kada im se tako nesto desi, pocinju sa kalkulacijama kada da postave oglas koji se placa da bi zaradili vise sredstava. To se zove sistem oglasavanja zasnovan iskljucivo na krajnim efektima (sales driven advertising), sto bi i trebalo da predstavlja osnovnu osobinu online oglasavanja.

Sto bude vise domacih online servisa oglasavanja koji su zasnovani na realnim efektima za oglasivace, sve veci broj preduzetnika ce krenuti da se oglasava na Internetu. Ovo je veoma bitno, jer najveci broj firmi ulazi u oglasavanje zbog direktnih efekata, a ne zbog razloga saznavanja i/ili prepoznavanja brenda (brand awareness/recognition).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Besplatni mali oglasi za najskuplje proizvode i usluge, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

1 odgovor na Besplatni mali oglasi za najskuplje proizvode i usluge

  1. Mascus says:

    Firme uđu samo kada im se isplati, Ali obzirom da je nemoguće parirati nekim sajtovima poput kp, poželjno je izabrati mikronišu.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.