fbpx

Utisci sa Konferencije BizBuzz

Za sada (nedelja) nema još naročiti broj blog postova na temu ove konferencije (pratiti DPT temu). U prethodnom postu hteo sam odmah da skrenem pažnju na po meni najinteresantnije poslovne detalje (vest) koji su u vezi sa ovim skupom (objavljivanje i najava informacije o dokapitalizaciji određenih sajtova).

Bio sam na skupu sva tri dana, propustio sam prva dva i nekoliko poslednjih predavanja, i slažem se sa generalnom ocenom da je ovogodišnji BizBuzz mnogo kvalitetniji događaj nego prošlogodišnji, i u to je uključena činjenica o mnogo kvalitetnijim predavanjima.

Moja najveća zamerka je u saglasju sa Milojevom (na DPT forumu) jeste da nije ostavljeno vremena tokom dana za “umrežavanje”, a kako je mesto za sedenje van sale bilo udaljeno dva sprata višlje (kafić), bilo je teško neformalno korisiti ovakav način sastajanja, tj. morali ste se eksplicitno dogovoriti da bi ste se sa nekim tamo našli. Flajko i Vita su odmah prvi dan napomenuli da jednostavno nisu imali vremena da organizuju van-seminarske aktivnosti, pa su organizovane večere u oba navrata bile ad-hock i nisu bile organizovane za sve učesnike (ko se našao u blizini, išao je). Sa druge strane, ovakvi večernji događaji, naročito kada veoma trešti muzika (drugo veče u restoranu Čiča) nisu baš najbolji za priču, upoznavanje… Može za zabavljanje…

Što se tiče samog programa, pokazalo se da je Flakova strategija o isključivo pozvanim predavačima dobra, bio je veliki broj veoma kvalitetnih predavanja (od onih koje sam gledao):

  • Prvi dan bih izdvojio predavanja Marka Bijelića i Vladimira Živaljevića (koji su se savršeno uklopili u +/- varijanti viđenja Interneta, i dobili najviše komentara), zatim predavanja Ivana Minića (veoma interesantan i drugačiji pogled na stanje Interneta, iako se slažem da predavanje nije dobro pripremljeno), Miloja Sekulića (do sada njegovo najbolje predavanje koje sam gledao) i Nebojše Đurića (koji standardno kvalitetno opisuje aktuelno stanje o sistemima naplate na Internetu).
  • Drugi dan bih izdvojio praktično sva predavanja, sa akcentom na meni najinteresantnija Jana Jileka i Radeta Tričovića (koji je prvi put u Srbiji mogao na relevantan način da kaže koja su tri najposećenija sajta u Srbiji – B92.net, Krstarica.com i Blic.co.yu).
  • Treći dan bih izdvojio Okrugli sto Telekoma (gde smo čuli da je moguće doći do podrške za razvoj domaćih sadržaja na Webu) kao i predavanje Jelene Misite (za koje ću napraviti poseban prikaz na ovom blogu).

Najveći problem sa predavanjima je bila činjenica da je trebalo napraviti takvo predavanje da se obraća različitim ciljnim grupama, jer primarno osnovna predavanja za prvenstveno za mala i srednja preduzeća nisu prolazila zbog drugačije ciljne grupe (studenti i IT firme), što je i potvrđeno na neformalnom Okruglom stolu o organizovanju IT događaja u kafiću hotela Radon na trećem spratu, drugog dana.

U svakom slučaju, veoma perspektivan skup i normalno je da ima problema, jer se tek drugi put održava. Generalno, veoma sam zadovoljan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Utisci sa Konferencije BizBuzz, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

1 odgovor na Utisci sa Konferencije BizBuzz

  1. Eniac says:

    Ako nista drugo drago mi je da smo se malo odmorili i iskoristili priliku da se ispricamo. Hvala, do sledece konferencije 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.