fbpx

Uspešna priča Milliondollarhomepage.com detaljnije

Milliondollarhomepage.comNa priču o sajtu Milliondollarhomepage.com podsetio sam se čitajući pre neki dan članak “ Zašto je uspio Harry Potter i milliondollarhomepage.com? “. Inače, ovaj primer dajem kao EPP na predavanjima, i hteo sam da pročitam kompletnu priču o tome, jer sam za potrebe predavanja (i za svoje interesovanje) znao samo glavne odrednice ove priče.

Veoma je lepo što i dalje postoji stranica blog arhive 21-ogodišnjeg Alexa Tewa, gde se do detalja može videti razvoj ove fenomenalne ideje – od prvog dana puštanja sajta do momenta kada je prodato poslednjih 1.000 pixela preko Ebay-a. Veoma korisno i nadasve nadahnjujuće štivo.

Ideja je fenomenalna zato što kada se pojavio taj sajt, priča o prodaji pixela je bila toliko blesava (da ne kažem glupava), da to boli. Ali Alex Tew je odmah shvatio moć publiciteta, i to je jedino što je koristio da bi za manje od 4 meseca postao dolarski milioner.

Interesantne su i kasnije priče kako je uopšte Alex došao do takvog publiciteta (praktično svi glavni mediji u ko zna koliko država):

– Po jednoj teoriji, Alex je tražio od rođaka i prijatelja pare i dobio je 20.000 $US, a za te pare je angažovao stručnjaka za odnose sa medijima koji je naravio buzz od ove priče.

– Na osnovu članka na sajtu BBC-a, Alex je zaradio prvih 1.000 $US od rođaka i pijatelja koji su platili reklame (ovo piše na Alexovom blogu), i da je te pare utrošio na press release (saopštenje za medije) – ovo ne piše na Alex-ovom blogu. Tamo piše:
“…I’m gonna make some calls/send some e-mails and see if I can generate some press interest … I’m currently waiting to hear back from some media/press people I’ve contacted.”

Verovatno je tih prvih 1.000 $US utrošio na slanje saopštenja za medije, a ne na njegovo kreiranje.

– Ono što definitivno stoji (pomenuto više puta na blogu) je da je Alex angažovao media relations profesionalca za turneju po SAD. Za taj angažman je veoma verovatno platio pominjanih 20.000 $US.

U celoj ovoj priči bitno je zadržati se na ovoj komponenti publiciteta, jer se na ovim prostorima još ne shvata dovoljno koliko je bitno da se na što moguće profesionalniji način uradi kontakt sa medijima (Alex u nekoliko navrata pominje veoma ozbiljne celodevne pripreme za media pojavljivanja), jer bez publiciteta ova ideja nije imala šansu da uspe.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Uspešna priča Milliondollarhomepage.com detaljnije, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 25/08/2007, RSS

2 odgovora na Uspešna priča Milliondollarhomepage.com detaljnije

  1. Igor says:

    Mediji su poznati da mogu svasta da upakuju da bi izgledalo lepo, samo je bitno koliko je ko spreman da dá za ukrasni papir i masne.
    Jedina korisna stvar sto mozete imati za 1 dolar link sa pr6 strane.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Milos Lazic says:

    Srpska verzija sajta http://www.mojpiksel.com

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.