fbpx

SveVesti.com – Global-Report.com based agregator vesti

Pre izvesnog vremena na domaćem Webu pojavio se novi agregator vesti – Svevesti.com. Mislio sam prvo da se radi o redirekciji agregatora vesti na srpskom jeziku sa sajta Global-Report.com (o kojem sam već pisao), ali se ispostavilo da je ekipa blogera iz BG (voleo bih da znam o kome se radi) pokrenula sopstveni projekat po principu deljenja profita sa kompanijom Global-Report News Inc. koja je vlasnik softvera.

Obzirom da se radi o interesantnom i pamtljivom domenu, mislim da ovaj projekat ima lepu perspektivu (ako odrade management projekta kako treba). Kao i za slučaj osnovnog sajta, Svevesti.com ima veliki izbor pregleda vesti koje se mogu pronaći na ovdašnjem Webu, a videćemo kako će se ponašati sa skorašnjim pojavljivanjem određenog broja desničarskih news sajtova (da li će i ovakve sajtove uvrstiti u praćenje).

Kao što sam već rekao, pojava ovakvih sajtova samo poboljšava postojeće sisteme agregacije, jer – “konkurencija je čudo!”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
SveVesti.com - Global-Report.com based agregator vesti, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

3 odgovora na SveVesti.com – Global-Report.com based agregator vesti

 1. Uradi.com says:

  Kakva agregacija, to je cist lopovluk, ne preuzimaju oni rss vec kompletan sadrzaj mnogih sajtova, bez saglasnosti autora, ovakve sajtove ne bi trebalo poularizovati, vec zabraniti. U protivnom mnogi ce, bas kao i mi biti prinudjeni da ukinu rss i uvedu mere zastite od ovih i slicnih lopova.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Draganva says:

  Kada je ovaj tekst pisan, radilo se o RSS agregaciji.

  Mislim da postoji mogućnost da će se neki vlasnici sajtova prvo obratiti mailom da ne skidaju više kompletne sadržaje na sajt (ti sadržaji nisu u RSS-u), a ako treba kasnije će biti i zvaničnih tužbi, ako se situacija ne izmeni.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. uradi.com says:

  Svevesti, globalreport i slicni nikada nisu bili RSS agregatori,
  vec obicno kopiranje tudjih sadrzaja dakle cist lopovluk, RSS agregator nisu bili ni u momentu kada je ovaj clanak napisan, sto post samog autora na forumu krstarice i potvrdjuje:
  ———————————————————————

  23.12.2007., 15:09

  Agregator je ono što rade Naslovi.

  Mi za sada uopšte ne koristimo RSS feed, ako si na to mislila.
  Sve vesti ubacujemo manuelno. Uskoro ću dodati malo RSS-a, ali samo MALO.
  I to mislim da ih rasporedim da dopunjuju samo noću…

  ———————————————————————

  Sto se tice kontaktiranja, to je vecina autora vec uradila, naravno bez uspeha. Mada, ne vidimo svrhu obracanja ljudima koji svesno krse autorska prava.

  Sto se zakonske zastite tice, to je nazalost jedini nacin.

  Nas komentar i dalje ostaje isti, da ovakve sajtove ne bi trebalo poularizovati, a kamoli pozivati posetioce da se na iste registruju.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.