fbpx

SEO: Google blokira izveštaje o rangiranju ključnih reči

U poslednje dve nedelje ne jenjava diskusija oko odluke Google-a da blokira mogućnost kreiranja izveštaja o rangu ključnih reči, naročito preko servisa Free Expo Markers Target ww.webposition.com/” title=”WPG” target=”_blank”>Web Position Gold i Web CEO. Interesantno je da se sa jedne strane kritikuje sam sistem kreiranja raporta o poziciji ključnih reči za SEO posao (sam raport ovog tipa po sebi ništa ne znači), a sa druge strane se objašnjava da klijenti traže izveštaje ovog tipa za višemesečne poslove optimizacije sajta prema zahtevima pretraživača. Treći od ovog prave jedan od razloga “sunovrata” SEO struke (“urbane legende” o nepotrebnosti različitih delova SEO posla).

Sa jedne strane, rang ključnih reči (koje su u vezi sa onim što korisnici posmatranog sajta kucaju) govori o tome da li će neko uopšte doći na sajt, ako su posmatrane ključne reči dobro pozicionirane na pretraživačima.

Sa druge strane, izveštaji o rangu ključnih reči daju lep pregled SEO aktivnosti, iako se konkretni rezultati aktivnosti optimizacije za pretraživače mogu dobiti direktno iz statistika posećenosti (koje ključne reči od optimizovanih jesu dovele posetioce na sajt).

Slažem se i sa konstatacijom da Google na ovaj način pokušava da prebaci samostalne SEO napore onih koji ne znaju puno o optimizaciji (tzv. mom’s & dad’s web sites), da ručno traže ove rezultate (što je puno vremena za veliki broj ključnih reči), pa da se na kraju odluče za AdWords. Oni kojima je SEO posao, ili znaju dosta o ovoj oblasti, sigurno će naći drugačije načine da kreiraju izveštaje o rangiranju po ključnim rečima (inače ne koriste svi pomenute SEO alate).

Na kraju, slažem se i sa onima koji prozivaju SEO “stručnjake” sa izveštajima o rangiranju ključnih reči, kao jedinom SEO uslugom/alatkom.

Kod nas i dalje sistemskim pristupom optimizaciji Web sajta za pretraživače može se postići dobar efekat za rang Web sajta po velikom broju bitnih ključnih reči. Ipak, sve je veći broj veoma konkurentnih oblasti gde počinje bivati bitna pojedinačna optimizacija za određene ključne reči.

SEO usluga: Pozicioniranje vašeg Web sajta na pretraživačima 

 

Free Expo Markers Target

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
SEO: Google blokira izveštaje o rangiranju ključnih reči, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

1 odgovor na SEO: Google blokira izveštaje o rangiranju ključnih reči

  1. People deserve wealthy life and loan or short term loan would make it better. Just because freedom is grounded on money state.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.