fbpx

Objavljen je program najznačajnije evropske konferencije LeWeb 2010

Ako ste aktivni preko Twitter-a i Facebook-a, verovatno ste obavešteni da je ove godine ovdašnja online zajednica izabrala nekoliko blogera koji će se kao oficijelni blogeri pojaviti na ovogodišnjoj najznačajnijoj Web konferenciji u Evropi – 8-9 decembar, Le Web 2010, Paris: Dragana Đermanović, Nebojša Radović, Peđa Pušelja i moja malenkost.

Peđa Pušelja je do sada bio već dva puta na ovoj konferenciji, pa možete pregledati njegove prikaze, i naročito intervjue koje je napravio na LeWeb-u.

Ovom prilikom se još jednom zahvaljujem svima koji su glasali za to da budem oficijelni bloger iz Srbije.

Program i predavači na #LeWeb 2010

Juče je objavljena prva verzija programa konferencije LeWeb ’10, i kao što se moglo saznati na osnovu prethodnih najava, glavne teme konferencije su aktuelne Web (Social Media) platforme i start-up biznis.

Veoma je važno napomenuti da vreme u kojem živimo poslednjih desetak godina obeleženo je posmatranjem Weba kao platforme za različite aktivnosti (Web 2.0 – Web as a Platform).

Koliko će na ovoj konferenciji biti reči o savremenim Web platformama dovoljno govori spisak top menadžera iz kompanija kao što su: Google, Facebook, Twitter, Digg, Mozilla, Foursquare, WordPress, EA, MySpace, UStream, Microsoft, PayPal, Nokia, RIM…

LeWeb postaje sve poznatiji po jakoj Venture Capital priči o podršci najboljim startup firmama u Evrpi koje se prijave na predstavljanje. Izabrani startup takmičari u finalu se predstavljaju “svima”, a značajnost nastupa start-up kompanija je dovoljno dobro izražena i kroz veoma interesantnu sesiju na temu kako prodati svoju e-biz kompaniju koju drže Microsoft i Twitter!

Sami predavači i “domaćini” po sesijama su posebna priča. Razlog zašto se ova konferencija smatra inače najznačajnijom u Evropi (ne samo EU) na temu e-biznisa jeste upravo “lineup” predavača:

Meni su najinteresantniji Marissa Mayer (treća najbitnija “javna” osoba u Google-u), Brian Solis (Social Media Evangelist), Robert Scoble (najuticajniji pojedinačni bloger), Michael Arrington (Techcrunch), Jeremiah Owyang (najozbiljniji Web strateg na američkom kontinentu), Kevin Rose (Digg), Thomas Crampton (Director, 360 Digital Influence, Ogilvy PR) Gary Vaynerchuk

Pratite oficijelne blogere!

Pravila za oficijelne blogere su dostra striktna, što znači da je ova “titula” obavezujuća da se nešto od ponuđenih opcija blogovanja eksplicitno prihvati, pa ćete tako preko liste le-web-2010-bloggers moži da propratite sve Web i Twitter adrese oficijelnih blogera, koji će raditi live blogging, posebne prikaze pojedinih sesija, analize, intervjue, itd.

Na ovoj konferenciji preuzeo sam obavezu da ću raditi analize različitih oblasti obrađenih na konferenciji koje su od mog interesa, kao i intervjue sa odabranim učesnicima programa ove konferencije.

Da li vredi uložiti pare i doći na ovu konferenciju?

Ka da se pogleda broj predavača i njihov značaj za savremeni Web, pa onda i same teme predavanja – vredi uložiti preko 2.000 EUR koliko je sigurno kompletni trošak karte i samog odlaska na ovaj skup. Ako imate toliko da uložite za predavanja i networking…

Ova konferencija postaje posebno interesantna za perspektivne startup kompanije koje imaju dovoljno sredstava da sebi priušte ovu “avanturu” (ako ne, pogledati sledeći podnaslov).

Kako sistemski predstaviti svetu mogućnosti i ponudu ovdašnjih Web usluga?

Jedan od mojih predloga bi bio da se za narednu godinu vidi kako se može kreirati objedinjeni nastup ovdašnjih Web preduzetnika i start-up kompanija na LeWeb konferenciji, a za primer nam može poslužiti predstavljanje Irske na ovogodišnjoj konferenciji.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Objavljen je program najznačajnije evropske konferencije LeWeb 2010, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 01/11/2010, RSS

1 odgovor na Objavljen je program najznačajnije evropske konferencije LeWeb 2010

  1. Svaka čast našim predstavnicima na konferenciji.
    Sledeće godine idem na što više ovakvih konferencija, na kojima ću predstavljati svoju ideju za start up biznis i time privući investitore.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. […] obično kasnim sa tekstovima, verovatno ste već imali prilike da saznate kod Dragana ko je četvorka koja će predstavljati našu zemlju na verovatno najznačajnijoj evropskoj […]

Komentari su zatvoreni.