fbpx

Poslovne dnevne novine – Biznis Vs. Pregled

Danas (09.10.) kupio sam drugi broj štampanih dnevnih novina Biznis, i ukratko, veoma sam zadovoljan. Sistem kako ocenjujem bilo koju vrstu štampe je krajnje jednostavan – procenat članaka koji me dovoljno zainteresuju da ih pročitam, u odnosu na procenat onih koje odmah preskačem.

U slučaju novina Biznis, prijatno sam iznenađen brojem članaka koji mi je interesantan, jedino ostaje pitanje da li će se to dešavati uvek, ili samo na početku izlaska ovakvih novina. Dizajn je po mom mišljenju pregledan, ima dovoljno teksta (ne volim tabloidne novine sa malo teksta, koje se pročitaju za manje od 15 min), dovoljno stranica, jedino što je cena 50 din. Vredi, ali…

Naravno, sigurno još dugo vremena neće postojati online verzija ovih dnevnih novina.

A Pregled?

U svakom slučaju, radi se o veoma dostojnoj konkurenciji dnevnim novinama Pregled. Šta više, ako se u Pregledu ozbiljno ne razmotri kvalitet odabranih članaka (to je oduvek bila moja najveća zamerka ovim novinama), mislim da ove novine neće još dugo opštati (i ovako su imali dovoljno dugo vremena da budu sami na tržištu, pa da poboljšaju kvalitet tekstova).

Naime, radi se o tome da ako ste bar jednom kupili ove dnevne poslovne novine, verovatno ste primetili veliku količinu (kratkih) tekstova koji vas ni na koji način ne interesuju. Ovo sam jednom u razgovoru napomenuo osobi koja je godinama unazad pratila i izdanje “Privrednog pregleda”, iz kojeg su nastale istoimene dnevne poslovne novine. Začudo (!) ta osoba mi je potvrdila mišljenje o tome da su i ranije ove novine imale problem sa odabirom tekstova, odnosno neverovatnom tendencijom za ubacivanje velike količine krajnje neinteresantnih članaka.

Bilo kako bilo, videćemo u narednom periodu šta će se dešavati.

Biznis su novine koje izdaje Press grupa, koja se veoma lepo snalazi za oglasni prostor u štampanim novinama (Press), ali i na njihovom sajtu. Reklamiraju se kao najčitanije online novine u Srbiji, što baš ne mislim da je tačno, ali sam čuo iz dosta pouzdanog izvora da je jedan od ciljeva vezanih za ovaj sajt da uđe u konkurenciju i “potuče” po posećenosti sajt B92. U svakom slučaju – videćemo…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Poslovne dnevne novine - Biznis Vs. Pregled, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

6 odgovora na Poslovne dnevne novine – Biznis Vs. Pregled

 1. acca says:

  Nisam znao da su krenule te Biznis. Moracu da ih kupim. A to za Pregled, slicna su iskustva i kod mene. Kupujem ih povremeno, ali to sto ja ne nalazim meni zanimljive tekstove, zapravo nadjem ali retko, smatrao sam da su mozda namenjeni fabrikantima, trgovcima na veliko, izvoznicima, i sl. Bice dobro ako u Biznisu ima vise onog sto me interesuje. Mada 50 din za dnevne jeste mnogo.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. JJ says:

  🙂
  Lici pomalo na Business Week, cool je
  Ja sam juce zbunila tri prodavca pre nego sto sam konacno u STAMPINOM kiosku pronasla prvi broj, i to / ne na standu nego unutra.
  Sto se konekcije sa Presom tice, nije Press Publsihing prva kuca pod cijim se krovom izdaju sasvim razlicite novine, tabloid, pa zenski magazin Lola (meni licno se dopao, za promenu nisu reciklirani tekstovi nego sve moze lepo da se procita), i Biznis.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. Rade says:

  Press da uđe u konkurenciju i “potuče” po posećenosti sajt B92.

  Ne daj Boze. Tad bi to bio pokazatelj da je ova zemlja dozivela krah.

  Pozdrav !!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 4. Draganva says:

  B92 inače nije najposećeniji sajt u Srbiji. Od njega su više posećeni Google (otprilike 10x posećeniji), MySpace.com, YouTube…

  Moja je procena da će u naredne dve godine (a možda i ranije) ovaj sajt preći po posećenosti najuspešniji domaći sajtovi koji su okrenuti zabavi, i nisu politički polarizovani.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 5. Marko Jevtic says:

  Kupio sam prvi broj Biznisa.. Nisam siguran koliko ce to funkcionisati na dnevnon nivou, jer ce biti dosta bajatih stvari. Videcemo, a i 50 din nije uopste malo za dnevnu novinu

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 6. Joca says:

  Biznis je pravo osvezenje u poredjenju sa hrpom tabloida koji su se pojavili. Dinamicna, brza i provokativna novina. Citam ih od sredine oktobra i cini mi se da su medju prvima objavili gomilu stvari u vezi ekonomije, a da pritom nisu skliznuli u zutilo.
  Ovo je pomalo novina ispred vremena, kada je Srbija u pitanju. Ne verujem da mogu da nabiflaju bogzna kakav tiraz, ali za jedno godinu, kada Srbi shvate da nije sve u politici i kada vecina njih dodje u dodir sa biznisom pa makar i kroz besplatne akcije, ovakve novine ce doci u zizu. Otkrili su (ne znam kako) ko ce kupiti DDOR mesec dana pre ostalih medija, zatim akviziciju Hajnekena, da Magna Steyr hoce Zastavu, Juzni potok, sudbinu Draska Petrovica i Branka Radujka… Gaje instituciju svakodnevnog intervjua sa najvecim tajkunima, bankarima, ekonomistima, uticajnim strancima… Ukratko… dobra novina

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.