fbpx

Osniva se prvi e-biznis klaster u Srbiji

Ovih dana, u postupku je formiranje prvog e-business klastera iz oblasti softverskih rešenja za e-trgovinu. Poslovni klaster formira desetak firmi, među kojima su Omnicom, MassVision, Mikrokom i drugi…

Sistem organizovanja firmi po principu poslovnih klastera predstavlja formiranje zatvorene interesne grupe kompanija koje imaju jedinstven interes za rešavanjem zajedničkih problema i povećanje šansi za zajednčki proboj na internacionalna tržišta i prihvatanje poslova velikog obima. Zatvorena interesna grupa podrazumeva sistem organizovanja po kojem članovi klastera ne moraju prihvatati nove firme, ako to ne žele.

Veoma je pozitivno ovakvo grupisanje u oblasti e-poslovanja, i svi oni koji su eventualno “uvređeni” što nisu pozvani, ili imaju ideju da se organizuju u drugim oblastima koje pokriva e-poslovanje, neka malo prouče literaturu  i formiraju zasebne klastere.

Država za sada podstiče otvaranje sve većeg broja klastera kod nas iz svih oblasti privrede, a u narednom godinama tendecija je da će se formirani klasteri ukrupnjavati i imati značajan uticaj na politiku Države u ciljanim oblastima.

Nadam se da će rezultat formiranja ovog klastera biti formiranje većeg broja klastera iz srodnih oblasti…

U međuvremenu, možete pogledati primer jednog e-business klastera.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Osniva se prvi e-biznis klaster u Srbiji, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Komentari su zatvoreni.