fbpx

Online izvori iz oblasti e-poslovanja, e-marketinga i online PR-a

U poslednjih godinu dana sve češće mi se dešava da mi se obraćaju različiti studenti osnovnih i poslediplomskih studija sa različitih fakulteta da im pomognem u pronalaženju online izvora iz oblasti Internet marketinga, Internet PR-a, elektronskog poslovanja (juče sam dobio dva ovakva zahteva). Obično su to seminarski radovi, a ima i diplomskih, specijalističkih ili magistarskih radova, ili radova sa MBA studija.

Da ne bih ulazio u razloge zašto samostalno ne pronađu na Webu ono što im je potrebno, ovde ću postaviti nekoliko generalnih uputstava i linkova kako i gde da se informišu o potrebnoj literaturi za različite radove iz navedenih oblasti.

Kod nas, ako ste već na mom sajtu, pogledajte kategorije ovog bloga, i/ili preporučene članke. Možete pregledati Internet marketing, online PR i e-biznis članke sa sajta Pretraga.co.yu. Pregledajte forume sa srodnim temama: DevProTalk.com, EliteSecurity.org, DizajnZona.com, MyCity.co.yu, Economy Forumi… Na forumima obično ima posebnih tema sa posebno navedenim različitim dodatnim izvorima iz ciljanih oblasti.

U svakom slučaju, najjednostavnije jeste da se putem pretraživača traže tačno određene oblasti koje vas interesuju, a ne samo generalna tematika (uzmite, i napravite strukturu rada, pa po oblastima u radu tražite interesantne članke). To što se možda potroši određeno vreme u potrazi za određene stvari, to uopšte nije problematično, potrebno je samo naučiti kako se radi procena odgovarajućih Web izvora.

Što se tiče inostranih izvora, ovde je tek situacija jasna, naročito kada se na pretraživačima kucaju osnovni termini (ali po oblastima – npr. ne online PR, nego npr. Social Media).

Generalno, za oblast e-marketinga često koristim www.clickz.com, www.marketingsherpa.com, www.e-consultancy.com, uključujući i puno blogova…

Za oblast online PR-a koristim veći broj blogova (u zavisnosti od oblasti), a najčešće www.briansolis.com PR 2.0.

Za oblast e-poslovanja… ne znam… U razvijenim državama to je isto kao i klasično poslovanje, jedino se na nekim akademskim institucijama prave razlike. Koristim izvore koji mi deluju ok, kada nešto konkretno tražim.

Ako neko još želi, može ovde postaviti linkove do relevantnih izvora iz pomenutih oblasti.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Online izvori iz oblasti e-poslovanja, e-marketinga i online PR-a, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

2 odgovora na Online izvori iz oblasti e-poslovanja, e-marketinga i online PR-a

 1. http://www.prnewsonline.com/

  svaki put me zaboli kada vidim koliko su im dobri 🙂 a skupi 😕 webinari i knjige

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Jelena Mickic says:

  Evo i mojih favorita:

  Za one koji bi da saznaju vise o blogovima i razmisljaju mozda i o profesionalnom blogovanju:
  http://www.blogherald.com/
  http://www.problogger.net/,
  http://blogduck.com/

  Za Internet Marketing provereni i uvek dobri:
  http://www.marketingprofs.com
  http://www.marketingpower.com/content24636.php (Americka Asocijacija Marketing profesionalaca)

  http://www.bnet.com/
  (i vizuelno i sadrzajno izvanredan sajt za poslovanje, na kome mogu cesto da se nadju kvalitetni clanci o internet poslovanju, marketingu i komunikacijama)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.