fbpx

Najava serijala obuka na temu Internet promocije – Zrenjanin 11. i 25. maj 2011.

Sa zadovoljstvom mogu da najavim početak javnog izvođenja serijala obuka koje inače držim kompanijama (in-house edukacija) u poslednje dve godine.

Povod i tipovi obuka na temu online promocije (Internet marketing i Online PR)

U poslu savetovanja iz oblasti poslovne primene Interneta čime se isključivo bavim u svojoj firmi od 2004. g., razradio sam tokom godina tri osnovna segmenta usluga:

 • Usluge kreiranja operativnih dokumenata (projektna dokumentacija) iz oblasti koje pokrivaju kompletnu problematiku online nastupa (od uspostavljanja online nastupa do unapređenja prodaje putem Interneta).
 • Usluge izvođenja obuka koje su u vezi sa generalnom problematikom online nastupa.
 • Usluge izvođenja konsaltinga kroz rešavanje konkretnih problema organizacije na Internetu putem obavljanja adekvatnih online aktivnosti, kreiranjem adekvatnih operativnih dokumenata i edukacijom na nivou rešavanja konkretnih problema (učenje zaposlenih putem rešavanja konkretnih problema organizacije).

U poslednjih godinu dana se ispostavilo da sve manji broj kompanija u Srbiji ima finansijskih mogućnosti da plati kompletno potrebnu internu edukaciju za usvajanje strategije i implementaciju kvalitetnog nastupa kompanije na Internetu.

Kako se svaka situacija može posmatrati sa aspekta bavljenja samim problemom, ili sa aspekta rešavanja problema, odlučio sam da omogućim pojeftinjenje svojih usluga interne edukacije na taj način što ću segment obuka iz oblasti generalne problematike online nastupa ponuditi kao snimljeni materijal.

Namera mi je da u narednim mesecima (a nadam se i narednim godinama) snimim sve segmente generalne edukacije iz oblasti koje pokrivaju kreiranje i vođenje kvalitetnog nastupa organizacije na Internetu.

Javna ponuda obuka u Zrenjaninu

Nedavno sam napravio dogovor sa Poslovnim inkubatorom u Zrenjaninu i sa TV produkcijom HD Film iz Zrenjanina za kontinualno izvođenje i snimanje obuka iz oblasti uspostavljanja, kreiranja, održavanja i unapređenja online nastupa organizacija u narednim mesecima.

Poslovni inkubator iz Zrenjanina (PI Zrenjanin) je pronašao interes u kontinualnoj edukaciji kompanija članica Inkubatora (za koje sam već radio konsalting tokom 2010. g.), i koje će prisustvovati aktuelnim obukama u specijalno opremljenoj sali za predavanja u Poslovnom inkubatoru.

Kompanija HD film ima profesionalnu opremu za TV i streaming produkciju, koja omogućuje adekvatno snimanje edukacije u prilagođenoj sali za predavanja PI Zrenjanin.

Konfiguracija sale za edukaciju dozvoljava dodatnih 20 mesta za zainteresovane osobe koje bi želele da slušaju ovu edukaciju, u interakciji (networking) sa članicama PI Zrenjanin i u međusobnim kontaktima sa mojom malenkošću i ostalim polaznicima obuka.

Ovaj put je omogućeno da pohađate ovakvu edukaciju po veoma povoljnim cenama, obzirom na obezbeđene tehničke preduslove i na sam povod održavanja edukacije.

Vrste obuka i najava prva dva termina edukacije – 11. i 25. maj 2011.

Trenutno, u ponudi interne edukacije držim dvanaest osnovnih obuka i preko dvadeset naprednih obuka koje pokrivaju sve oblasti nastupa organizacije na Internetu. Sve obuke traju po tri sata, i sadrže esenciju potrebnih znanja iz oblasti koje pokrivaju.

Namera mi je da u narednim mesecima do kraja godine izvedem svih dvanaest osnovnih obuka:

 1. Evaluacija Web sajtova i online aktivnosti pojedinaca (11.05.)
 2. Online media monitoring (25.05.)
 3. Kreiranje i plasiranje online sadržaja (08.06.)
 4. Projekat kreiranja/redefinicije Web sajta (22.06)
 5. Poslovna e-mail komunikacija
 6. SEO – Optimizacija sajta prema zahtevima pretraživača
 7. PPC – Vođenje kampanja kontekstuapnog oglašavanja
 8. Kreiranje i vođenje reklamnih kampanja na Internetu
 9. Kompanijsko korišćenje društvenih medija
 10. Vođenje kompanijskog bloga
 11. Od statistika posećenosti do Web analitike
 12. Unapređenje efekata online nastupa (Lead Management)

Obuke će se izvoditi u trajanju od tri školska časa (3 x 45 min), s tim da će se  prvih deset do petnaest minuta prenositi besplatno preko streaming-a, kao  pregled edukacije koja se održava tog dana.

Obuka: Evaluacija Web sajtova i online aktivnosti pojedinaca, 11. maj, 12:00, Zrenjanin

Datum i vreme: 11. maj (sreda) u 12:00,

Lokacija: Kralja A. I Karadjordjevica 2/IX, Zrenjanin
Trajanje: 3 sata

Cena (uplate do 06.05.): 3.800 din (40 EUR)
Cena (uplate do 11.05.): 4.800 din (50 EUR)

Naruči (popuniti formular za kontakt)

Prva obuka iz serijala uspostavljanja, kreiranja i unapređenja online nastupa kompanija na Internetu, je na temu ocenjivanja postojećih Web sajtova i identifikacija aktivnosti bitnih online pojedinaca.

Kreiranje i sprovođenje bilo koje strategije nastupa na Internetu traži istraživanje adekvatne privredne grane na Internetu. Da bi se ovaj posao što kvalitetnije izvršio, potrebno je znati procenjivati vrstu i kvalitet Web sajtova na kojima se nalazite i koje proučavate.

Uspeh primene bilo koje taktike promocije (naročito SEO, PPC) skoro isključivo zavisi od pripreme – koji su to konkurentski Web sajtovi, koje su njihove promotivne aktivnosti, i šta vi možete da uradite povodom toga da biste stekli konkurentsku prednost.

Aktivnosti na društvenim medijima dodatno komplikuju istraživanje postojećeg stanja, jer je potrebno identifikovati i pratiti aktivnosti pojedinaca koji mogu u značajnijoj meri da pomognu ili “odmognu” u kreiranju pozitivne slike o kompaniji na Internetu.

Cilj obuke:

Usvojiti znanja iz oblasti efikasne evaluacije sajtova i aktivnosti online  pojedinaca, u cilju sprovođenja raznorodnih online aktivnosti organizacije

Struktura obuke:

 • Vrste Web sajtova
 • Načini ocenjivanja Web sajtova
 • Alati za evaluaciju Web sajtova
 • Vrste online angažmana pojedinaca
 • Identifikacija online aktivnosti pojedinaca
 • Načini evaluacije online aktivnosti pojedinaca

Datum i vreme: 11. maj (sreda) u 12:00,

Lokacija: Kralja A. I Karadjordjevica 2/IX, Zrenjanin
Trajanje: 3 sata

Cena (uplate do 06.05.): 3.800 din (40 EUR)
Cena (uplate do 11.05.): 4.800 din (50 EUR)

Naruči (popuniti formular za kontakt)

Obuka: Online media monitoring – Internet Press Clipping, 25. maj, 12:00, Zrenjanin

Datum i vreme: 25. maj (sreda) u 12:00,

Lokacija: Kralja A. I Karadjordjevica 2/IX, Zrenjanin
Trajanje: 3 sata

Cena (uplate do 20.05.): 3.800 din (40 EUR)
Cena (uplate do 25.05.): 4.800 din (50 EUR)

Naruči (popuniti formular za kontakt)

Praćenje aktivnosti kompanije i konkurencije, kao i praćenje pozitivnih i negativnih reakcija javnosti na Internetu bi trebalo da bude jedna od prvih i najvažnijih online aktivnosti organizacije.

Savremeni razvoj Interneta u poslednjih nekoliko godina praktično traži od organizacija da sve ozbilnije uključuju online monitoring kao jednu od aktivnosti praćenja online konverzacije i objava klasičnih i Internet medija.

Cilj obuke:

Usvojiti aktuelna znanja iz oblasti praćenja aktivnosti na različitim vrstama online medija, uključujući i aktivnosti na društvenim medijima, u cilju dobre obaveštenosti i mogućnosti pravovremenih reakcija organizacije.

Struktura obuke:

 • Vrste online medija
 • Načini praćenja online medija
 • Šta je RSS? (Workshop)
 • Alati za Internet pres kliping
 • Alati za filtriranje potrebnih informacija o kompaniji

Datum i vreme: 25. maj (sreda) u 12:00,

Lokacija: Kralja A. I Karadjordjevica 2/IX, Zrenjanin
Trajanje: 3 sata

Cena (uplate do 20.05.): 3.800 din (40 EUR)
Cena (uplate do 25.05.): 4.800 din (50 EUR)

Naruči (popuniti formular za kontakt)

Posebna ponuda: 5% dodatnog popusta za uplatu tri najavljene obuke do 20.05.!

Ako do 20.05. uplatite pohađanje sve tri predstavljene obuke:

 1. Online media monitoring – Internet press Clipping (25.05.)
 2. Kreiranje i plasiranje online sadržaja (Content Marketing) (08.06.)
 3. Kako kreirati i voditi projekat izrade/redefinicije Web sajta? (22.06)

Cena po obuci je 3.610 din, odnosno 10.830 din za sve tri obuke (5% dodatnog popusta)!

Naruči (popuniti formular za kontakt)

Kao i u slučaju već održane obuke na emu evaluacije Web sajtova i korisnika, za sve tri najavljene obuke će biti obezbeđen streaming dela obuke od 15 min.
U narednih nekoliko meseci planira se razvoj online servisa koji bi trebalo da ponudi ovakav vid video edukacije.

Zamolio bih vas da prokomentarišete vaše utiske o ovakvom tipu edukacije, da eventualno date predloge o tome na koje biste sve načine voleli da pohađate ovakve obuke, i da napišete vaše mišljenje o cenama za ovakvu edukaciju.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Najava serijala obuka na temu Internet promocije - Zrenjanin 11. i 25. maj 2011., 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 18/04/2011, RSS

9 odgovora na Najava serijala obuka na temu Internet promocije – Zrenjanin 11. i 25. maj 2011.

 1. Pozdravljam svaki novi način “dolaženja” znanja tamo gde su ljudi koji imaju potrebu za njim.
  Cene? Pa ako ih uporedimo sa cenama pripreme đaka ili studeneta za upis ili ispit lako je zaključiti da su sasvim umerene.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Imam potrebu, želju i odgovornost da ostavim komentar mada iskustvo koje sam stekla učeći i radeći sa Draganom je za poseban blog post.

  Odavno nije “tajna” da sam imala prilike da pohađam ove obuke – iskrene preporuke! koje su u velikoj meri pored osnovnog cilja: definisanje i usvajanje strategije i implementacija kvalitetnog nastupa kompanije na Internetu, u velikoj meri uticale na kompletno poslovanje kompanije u kojoj radim i na većinu poslovnih procesa.

  Operativna dokumenta tj projektna dokumentacija iz problematike online nastupa (kao i lekcije) i dan danas nazivam svojom "Biblijom".

  Ovaj komentar je više namenjen čitaocima ovog teksta a koji imaju interesovanja ili delimična znanja iz ovih oblasti – odlična prilika.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. Deda says:

  Imao sam prilike da prisustvujem predavanjima gospodina Dragana Varagica i svima bih preporućio, pogotovo sto cena nije velika, nije neprihvatljiva a ono sto se dobije je vise od znanja, tacnije-primenljivo je i MNOGO znaci.
  Pozdravljam ovakav vid edukacije. To znaci da bi mene koji sam udaljen 400 km kostalo samo predavanje, a ne i prevoz, put, smestaj, ishrana, osvezenje i sve sto ide uz to. U samom startu smanjujem troskove za 200 evra. Racunaica je vise nego prosta i ekonomicna.
  Ako ima ljudi koji racunaju na ovakav nacin, cena je vise nego rpihvatljiva.
  Puno uspeha u daljem radu, rado cu se odazvati za odredjena predavanja.
  S postovanjem, Vladimir Stankovic iz Bora! 😛

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 4. Gospodina Varagica sam slusao u okviru redovnih predavanja na Visokoj elektrotehnickoj skoli, ali i izvan toga. Ocito je da se izdvaja od ostalih. Zasto? Zato sto radi jasno, konkretno, temeljito, ne libi se da iskritikuje one koji to zasluzuju itd, da ne hvalim vise 🙂

  Mozda nisam kompetentan da govorim o ceni, ali sam uveren da vreme nece biti izgubljeno. Bilo da se radi o vestinama koje bi se odmah primenile u poslovanju, ili za dalju obuku, predavanja su veoma znacajna. Sada, izuzetno je bitno dodati da je ovakva obuka samo pocetak i da je za kompletan uspeh u nameri potrebno nastaviti sa ucenjem i radom.

  Konkretno na ovo predavanje necu doci, jer sam vecinu stvari “pokupio”, ali cemo se sigurno videti u skorijoj buducnosti.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 5. Cena je OK. Ne razumem samo zašto ste se baš odlučili za Zrenjanin?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 6. @Marko Novaković Zrenjanin sam odabrao iz više razloga, a naročito zbog toga što imam sve tehničke i operativne uslove koji su mi potrebni. Takođe, to nije ni NS i BG, što će biti veoma dobro kao tekst za ovaj “pilot projekat”, jer mi je veoma važno da ocenim kakav je odaziv “tržišta” na ovu ponudu. U odnosu na efekate ovog projekta desiće se manje ili više intenzivan razvoj kompletne ponude online edukacije.

  Ali prvo da sačekamo da vidimo kako će sve ovo da prođe, kakve će biti reakcije polaznika, kako će odreagovati osobe koje budu gledale deo predavanja preko streaminga besplatno, itd.

  Radi ilustracije, predavanja koja su u ovoj ponudi nudim u varijanti interne edukacije (u kombinaciji sa konsalting edukacijom) po cenama od 100 EUR i više za sat predavanja. Cene uglavnom zavise od same složenosti tematike i problematike konkretnog konsaltinga.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 7. NikolaMijatovic says:

  Iskreno podrzavam svaki vid edukacije. Nisam imao prilike da prisustvujem vasim obukama ali redovno pratim blog i mnogo toga sam naucio. Svakako zainteresovan za video materijal obuka, mozda bi mogli da razmislite i o ideji distribucije obuke u vidu DVD-a ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 8. Pored DVD varijante, predložio bih i neku varijantu podcast-a ili webinar-a, za šta bi bilo neophodno elektronsko plaćanje.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 9. Igor Ilic says:

  Štampano izdanje ili DVD je uvek dobrodošlo.
  Cena je vlo korektna u odnosu šta se nudi. Pohvala za “parčanje” predavanja, mogao bi i neki popust na kompletni kurs ili primera radi na 4 i više.
  Narano ne mogu, a da ne pohvalim g. Draganova predavanja kao njegov student gde su njegova predavanja slušali/dolazili studenti i sa drugih smerova (ne samo sa el. poslovanja).

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 10. […] sklopu najavljenog serijala obuka iz oblasti unapređenja nastupa organizacija na Internetu, tokom juna meseca u Zrenjaninu održaće se dva […]

Komentari su zatvoreni.