fbpx

Online Marketing i PR taktike 2009 – Značaj blogova i ostalih društvenih medija

Nedavno je objavljeno MarketingSherpa istraživanje na temu najboljih primena društvenih medija.

Ovo istraživanje veoma eksplicitno upućuje na zaključak da korišćenje društvenih medija podjednako utiče na online reputaciju (PR), svest o brendu (oglašavanje), kao i na direktne efekte koji utiču na posećenost sajta – optimizacija za pretraživače i povećanje posećenosti sajta.

Istovremeno, efekti društvenih medija u značajno manjoj meri utiču na direktne prodajne efekte (generisanje kontakata i prodaja), što samo govori o tome da ne treba očekivati ovakve direktne efekte od društvenih medija.

Internet marketing taktike 2009 – anketa

Lee Oden je na svom blogu postavio upit za odabir tri bitne marketing taktike od ponuđenih preko 20. U kontekstu prethodnog istraživanja, i u ovoj anketi dominiraju društveni mediji, na čelu sa kompanijskim blogovima.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Online Marketing i PR taktike 2009 - Značaj blogova i ostalih društvenih medija, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

3 odgovora na Online Marketing i PR taktike 2009 – Značaj blogova i ostalih društvenih medija

  1. Moram priznati da ja imam dosta drugacija iskustva nego sto pokazuje ovo istrazivanje.

    Sve uvelike ovisi o tome koliko se društvene mreže pravilno upotrebljavaju i koliko targetirano te koliko je sam landing page optimiziran izvršavanju krajnjeg cilja kojeg želite postici s korisnikom koji je putem društvene mreže došao do vas.

    Naravno, ja ovo gledam iz kuta gledanja social media marketinga mojih klijenata koji su vecinom velike internacionalne web trgovine. Naravno da je njihov krajnji i gotovo jedini cilj direktno povecanje prodaje a u ovom slucaju to itekako uspjeva pomocu social marketinga.

    Kao sto sam napomenio, ukoliko je cilj social media marketing kampanje povecanje prodaje, to se moze i postici, uz dobro targetiranje ciljanih skupina korisnika te strogo orijentiranih socijalnih mreža pa i uz optimizaciju samih landing pageva. Moje iskustvo je da kada sa social media marketingom uspjem poduplati posjetu nekoj web trgovini, prodaja se cak i u trostruci, sto znaci da uspjevam povecati prodaju i vise nego posjecenost pomocu social media marketinga, dok ovo istrazivanje daj ejednu potpuno drugaciju sliku.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Mogao si Dragane linkati na konkretan case study, ipak ih MarketingSherpa ima “malo” više. 😉

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Draganva says:

    Evo ga link.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.