fbpx

Live Blogging 2.0 – Blogovanje uživo za sve…

Web aplikacije koje su zasnovane na primeni tzv. Web 2.0 tehnologije definitivno omogućuju pojednostavljenje korišćenja Interneta, a jedan od dokaza za to je i servis Coveritlive.com. Radi se o besplatnom servisu koji omogućuje da se na bilo koju stranicu nekog sajta (bloga) doda kod koji pravi od sajta live blog.

Za razliku od klasičnih IM aplikacija (instant messaging), ovaj servis daje mogućnost trenutnog jednostavnog praćenja nekog događaja u realnom vremenu, ili njegovo samostalno kreiranje, s tim da je u ovom slučaju postoji mogućnost dodavanja različitih interaktivnih sadržaja uz live event, kao što su video i audio zapisi, ankete u realnom vremenu, itd.

Pojava alata kao što je Coveritlive samo dodatno olakšava situaciju sa praćenjem događaja kod kojih postoji jeftin (ili besplatan) pristup Internetu, gde učesnici sa laptopovima ili nekim mobilnim uređajima povezanim na Internet mogu jednostavno da izveštavaju sa događaja u realnom vremenu.

Kako se radi o besplatnom alatu, uskoro ćemo gledati live bloginare (Webinari putem bloga), kao i ko zna kakve varijante kreiranih samostalnih događaja na blogovima, koji se jednostavno najave za određeno vreme – i krenu da se dešavaju… Očekujem da će na narednim koferencijama u regionu biti ovih uključenja uživo…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Live Blogging 2.0 - Blogovanje uživo za sve…, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

1 odgovor na Live Blogging 2.0 – Blogovanje uživo za sve…

  1. Ja sam mislio da svi blogeri blogaju uživo :).

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.