fbpx

Kako rešiti problem blokiranja online reklama?

Ivan je reaktivirao uvek aktuelnu temu zarade od reklamiranja, kroz dilemu na koji način rešiti problem zarade od reklamiranja i aktiviranja ad-blokera od strane korisnika koji su prezasiti od reklama (srodna je popularna tema zarade od blogova)…

Bez obzira što je moje mišljenje da advertajzing model ne treba nikako da bude dominantni model (sem ako nemate značajno učešće u posećenosti regionalno posmatrano ili po industriji), činjenica je da se većini vlasnika sajtova veoma dopada varijanta da se samo bave sa posećenošću sajta, a da se neko drugi (reklamne mreže) bave nalaženjem oglašivača. Takođe je činjenica da upravo oglašivačke mreže najlakše je blokirati preko ad-blocker-a…

Jedno od rešenja ovog problema jeste pronalaženja načina da se prihod od reklamiranja podeli sa posetiocima Web sajta!

Naravno da primeri za ovo u svetu postoje:

Suština ovih primera i saveta/razmišljanja je u varijantama deljenja profita od oglašivačkih mreža koje ovakav model dozvoljavaju (kao što je npr. Google AdSense). Znači, članovi ovakvih sajtova moraju imati nalog kod oglašivačke mreže, i u zavisnosti od nivoa učešća/participacije zavisi i broj prikaza reklamnih blokova pod nalogom člana sajta.

Mislim da će se broj modela zarade koji uključuju deljenje profita sa posetiocima sajta (članovima) u budućnosti samo dalje razvijati, jer to predstavlja jedini logičan način razvoja online modela oglašavanja (opet napominjem – reklamiranje nije jedini način zarade od sajtova). Sledeće je objedinjavanje različitih modela oglašavanja i samostalna koodrinacija deljenja profita sa korisnicima/članovima od strane vlasnika sajta (naročito onih koji imaju samostalno organizovane službe komercijale). Ovo će se prvo dešavati na onakvim tipovima online poslovnih modela kod kojih komercijalno podsticanje/angažovanje korisnika ima značajnog smisla, a prevare su veoma teško ostvarive zbog samog modela deljenja profita (konkretno kvalitetno angažovanje).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Kako rešiti problem blokiranja online reklama?, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Komentari su zatvoreni.