fbpx

HintTech d.o.o. – dupliranje izvoza usluga programiranja direktnim ulaganjem iz Holandije

Krajem marta meseca ove godine završene su pripreme za početak intenzivnijeg izvoza domaćih usluga iz oblasti naprednog Web programiranja, koje koje se ostvaruju akvizicijom domaće kompanije za razvoj Web aplikacija Arhel d.o.o., od strane holandske kompanije HintTech B.V., specijalizovane za razvoj naprednih Web aplikacija zasnovanih na .Net i Java Internet tehnologijama.

Nakon višemesečnih pregovora o strateškom partnerstvu srpske i holandske kompanije, krajem januara ove godine formirana je nova domaća firma HintTech d.o.o., koja je preuzela poslovne obaveze kompanije Arhel i krenula dvomesečne pripreme za ekstenzivni rast prodaje usluga naprednog Web programiranja iz Srbije.

Kompanija Arhel d.o.o. je inače jedan od najuspešnijih domaćih izvoznika usluga naprednog Web programiranja, sa prošlogodišnjim prihodom od 30 miliona dinara, od čega je većina prihoda od softverskih usluga po osnovu izvoza, uglavnom u države EU. Arhel d.o.o. ima tekuće ugovore o izvozu usluga (outsourcing) za srodne komanije Grey Group, Pay.on i Aikeo, a razvoj naprednih Web aplikacija se obavlja u kontinuitetu za velike kompanije kao što su Sony Ericsson, Vodafone i Enia Carpets.

Akvizicioni ugovor obavezuje kompaniju HintTech iz Holandije da obezbedi sigurno tržište i precizno definisan godišnji rast poslova iz oblasti primene napredne Web tehnologije za istoimenu kompaniju u Srbiji, a HintTech d.o.o. ima obavezu da isporuči tražene usluge korišćenjem domaćih ljudskih resursa. Da bi se zadovoljile nove poslovne obaveze kompanije HintTech d.o.o., planirano je zapošljavanje oko 50 Java i .Net programera u narednih dve godine, a konkurs za nova radna mesta neće biti zatvaran.

Plan razvoja kompanije HintTech d.o.o. uključuje i nove projekte u Holandiji i SAD gde je HintTech B.V. priznat među vodećim specijalistima za rešenja iz oblasti Interneta, za koje su potrebna veoma napredna znanja iz novih tehnologija. Direktor firme HintTech d.o.o. iz Novog Sada Dejan Ćurčić, ističe da “obezbeđivanjem većeg obima poslova od strane kompanije koja ima sličan sistem postavke i rada, koristi će najviše imati upravo korisnici usluga naprednih programskih rešenja iz oblasti primene Interneta u poslovanju. Sa druge strane, ponosni smo što smo u mogućnosti da zaposlimo veoma kvalitetne domaće programere, koji ne moraju da idu u inostranstvo da bi radili za pristojnu platu”.

Patrick Dekker, direktor kompanije HintTech iz Delfta, Holandija, ponosan je zbog ostvarivanja ovakvog tipa širenja kompanije HintTech – “Impresionirani smo profesionalizmom i poznavanjem naprednih softverskih programskih rešenja od strane naših novih kolega iz Srbije. Njihov alternativni prilaz informacionim tehnologijama i dokazano uspešni veliki projekti u EU, i nama pokazuje nove uglove posmatranja posla u kojem smo sada zajedno. Ovo inspirativno iskustvo samo će osigurati još kvalitetnije usluge našim klijentima.”

Akvizicija komapnije Arhel d.o.o. od strane holandske kompanije HintTech predstavlja deo internacionalne ekspanzije ove komanije, koja u narednih godinu dana očekuje dupliranje radne snage i eksplozivni rast novih poslova u EU i SAD.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
HintTech d.o.o. - dupliranje izvoza usluga programiranja direktnim ulaganjem iz Holandije, 9.7 out of 10 based on 3 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 31/03/2008, RSS

0 odgovora na HintTech d.o.o. – dupliranje izvoza usluga programiranja direktnim ulaganjem iz Holandije

  1. […] izrade Web sajtova, situacija na “top-listi” takođe nije promenjena, s tim da se kompanija Arhel sada zove Hinttech. Poslovni prihodi ove vrste kompanija za 2008. godinu […]

Komentari su zatvoreni.