fbpx

Estonska kompanija za društvene mreže pokrenula servis Karike.com u Srbiji

Estonska kompanija Rate Solutions, koja poseduje najveću pan-evropsku grupu tzv. social networking sajtova pokrenula je u Srbiji web servis Karike.com. Oni su se odlučili da Srbija bude jedna od 12 evropskih zemalja (prva iz Adria regije) gde će da pokrenu sajt. Ovo je prvi dolazak velike internacionalne Internet kompanije specijalizovane za društvene mreže u Srbiju. Daleko najposećeniji web servis iz portfolija ove pan-evropske Internet kompanije je estonski sajt www.rate.ee, koji ima preko 300 000 registrovanih članova i većinski paket sajta je kupio estonski telekom za 2.5 miliona evra.
Sa sloganom „Budi karika u lancu zabave” Karike.com je društvena mreža koja svojim posetiocima nudi različite opcije koje imaju za cilj da omoguće brže i lakše međusobno online druženje i dobru, besplatnu, zabavu. Korisnicima je omogućeno da nakon besplatne registracije postave svoje fotografije u foto album, ocenjuju tuđe fotke i budu ocenjeni. Pored toga, društveni efekat se postiže pisanjem blogova i pravljenjem tematskih klubova. Posebna zanimljivost je ta što korisnici na jednom mestu mogu da prate svoje omiljene izvore preko RSS adresa kao i omiljene RSS adrese drugih korisnika. Od zabavnij sadržaja na sajtu, vredi pomenuti veliku bazu online igrica, rešavanje i pravljenje testova, odgovaranje na ankete i dnevni horoskop.Predstavnici kompanije Rate Solutions izjavili su da im je jedan od fokusa, pored konkurentnog zapadnoevropskog tržišta, tržište Srbije kao i regije jer je nedovoljno zasićeno. Istraživanjem su došli do zaključka da su mnogi srpski Internet korisnici zainteresovani da imaju na svom jeziku servis ovog tipa. Dodali su da znaju da je u Srbiji veoma velika upotreba mobilnih telefona i SMS poruka a njihovi servisi su tesno vezani sa mobilnim servisima. Najavljeno je vrlo skora implementacija SMS servisa na Internet društvenu mrežu Karike.com kao i često nagrađivanje korisnika u vidu karti za žurke, putovanja, IT opreme i slično.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Estonska kompanija za društvene mreže pokrenula servis Karike.com u Srbiji, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Komentari su zatvoreni.