fbpx

E-TRGOVINA 2017, 26.-28.04., Palić – Poziv za prijavu radova i prisustva

Sedamnaesta po redu konferencija E-trgovina održaće se na Paliću od 26. do 28. aprila ove godine. Prošle godine je preko 300 osoba direktno pratilo predavanja i uživalo u druženjima, kao i poslovnim aktivnostima na Paliću, a konferenciju je preko striminga pratilo preko 1.000 osoba. Kao i prošle godine, ove godine ćemo skoro sva predavanja uobičiti u kontekst primene različitih onlajn aktivnosti u cilju unapređenja prodaje proizvoda i usluga preko interneta.

Ove godine fokus konferencije je u dva segmenta koja se mogu predstaviti kroz pitanja:

  1. Na koji način legalno voditi e-poslovanje i e-trgovinu?
  2. Zašto je važna sertifikacija prodaje proizvoda i usluga na internetu, i na koji način se to može izvesti u Srbiji?

Istraživanja kupaca na internetu iz godine u godinu pokazuju da se sigurnost u obavljanje e-trgovine povećava kada korisnici imaju više poverenja u kompanije koje posluju onlajn, a ovo poverenje se svakako povećava uvođenjem većeg stepena legalnosti e-poslovanja i e-trgovine, i mogućnosti jednostavne provere koje su to sve e-trgovine koje posluju po propisima na internetu.

TEMATSKE OBLASTI

Naravno, pored oblasti u fokusu konferencije, na konferenciji “E-trgovina” biće obraživane sve ostale teme koje su važne za unapređenje e-poslovanja i e-trgovine:

– B2B i B2C e-commerce
– M-commerce, M-payment
– Social Commerce, Social Business
– Internet marketing, Online PR
– SEO, PPC
– Social Media
– Enterprise 3.0
– Sharing Economy
– Pravni aspekti elektronskog poslovanja
– Platne kartice i sistemi plaćanja na Internetu
– Sistemi zaštite el.transakcija na Internetu
– E-banking
– Brokersko poslovanje na Internetu
– Uloga osiguranja u procesu e-trgovine
– Upravljanje procesima dostave robe

Kako da se vaš primer e-poslovanja pojavi u glavnom programu Konferencije?

Važna karakteristika konferencije “E-trgovina” jeste mogućnost da samostalno prijavite svoj rad na date teme iz oblasti primene e-poslovanja i e-trgovine. Što je rad ilustrativniji iz oblasti koju pokriva, veća je verovatnoća da će ući u selekciju koju bira Programski odbor Konferencije (radove koji predstavljaju čistu teoriju ne odobravamo na ovoj konferenciji, jer je ovo prvenstveno stručna konferencija. Naučni radovi koji se primaju u glavni program moraju imati vidnu praktičnu primenu).

Postoji nekoliko problema koji su se proteklih godina pokazali u praksi kod prijavljivanja radova za Konferenciju E-trgovina:

  • Pokušaj da se umesto sponzorstva obezbedi besplatno pojavljivanje u glavnom programu preko rada koji u fokusu ima predstavljanje kompanije. Svih ovih godina ima na desetine primera kako su kompanije predstavile veoma dobre studije slučajeva rešavanja različitih problema u svom poslovanju na Internetu, primeri primene različitih novih rešenja koja su donela direktne koristi kompaniji, itd. Potrebno je osmisliti kako nešto što ste u praksi uradili i što vam je uspelo u dolaženju do unapređenja bilo kog aspekta poslovanja predstavite u svetlu upravo tog primera. Pored svakog predavača i naziva predavanja stoji ime organizacije koju predstavlja, što je sasvim dovoljno ako primerom iz rada uspete da skrenete pažnju javnosti koja prati ovu Konferenciju. Sve ostale varijante promovisanja rešenja kompanija rešavaju se sponzorskim aranžmanom.
  • Nedovoljno dobro/kvalitetno opisan rad u apstraktu koji razmatra Programski odbor, ili nedovoljno dobro/kvalitetno urađen kompletan rad. U ovoj kategoriji se nalaze i radovi koji nemaju dovoljno kvalitetno urađenu prezentaciju za predstavljanje, ali je ovaj problem mnogo lakše rešiv ako rad dobije “zeleno svetlo”. Ako imate problem sa definisanjem teme, načina kako da opišete temu, a znate da imate nešto što će interesovati publiku na Konferenciji, savet je da angažujete sa strane nekoga ko će moći da vam pripremi taj rad na dobar način.
  • Pored dobrog rada potreban je i dobar prezenter. Više puta tokom prethodnih gdina se dešavalo da za prijavu dobijemo veoma interesantan i kvalitetan rad, ali da predstavljanje rada bude toliko loše da se od toga ne može videti kvalitet onoga što je predstavljeno u radu. Kako poslednjih godina sve veći broj osoba prati ovu Konferenciju, potrebno je da za predstavljanje vašeg rada odaberete nekoga ko se ne boji da javno izloži materiju pred hiljadama osoba, a jedan od načina prevazilaženja straha od javnog nastupa jeste ozbiljno i dugotrajno vežbanje istog pred vašim rođacima, prijateljima, poslovnim partnerima i sl. Lošom prezentacijom rada možete izgubiti više od toga što biste mogli da dobijete kvalitetom rada. Prethodno opisano je razlog zbog kojeg već nekoliko godina radove sa osobama koje nismo videli do sada kakav javni nastup imaju (stavite vaš javni nastup na YouTube) ne mogu da očekuju udarne termine predstavljanja na Konferenciji.

Svake godine pooštravamo kriterijume ulaska rada u glavni program sa aspekta zanimljivosti teme i mogućnosti da se tema iznese dovoljno kvalitetno javno, pa ako vam je važno da vaš primer e-poslovanja predstavite pred hiljadama zainteresovanih osoba – dobro se za to pripremite.

Sa aspekta kompanija koje žele da predstave svoja rešenja na nivou sponzorskih aranžmana, što se pre odlučite da želite da predstavite vaša rešenja na Konferenciji E-trgovina, dobićete bolje termine za predstavljanje. Sa sponzorima se posebno dogovaramo o načinima konkretnog postizanja kvaliteta predstavljanja materije koja je tema aranžmana, da bi tematika bila što bolje prenešena učesnicima Konferencije.

PRIJAVA RADOVA:

Rok za prijavu radova: 17.03.2017. god.
Obaveštenje o prihvatanju abstrakta: 25.03.2017. god.
Rok za dostavljanje radova: 07.04.2017. god.

Formular za prijavu rada: http://www.etrgovina.org/autori/

PRIJAVA PRISUSTVA:

Kotizacija ( za prijave do 10.03.2017.) je 3.990 dinara.

U cenu kotizacije uključeno je učešće u radu skupa zbornik radova i ostali materijali.
http://www.etrgovina.org/ucesnici/prijava/

Važno je napomenuti da se svake godine ponavlja situacija u kojoj naveći broj osoba koje prisustvuju Konferenciji donosi konkretnu odluku o tome (uplatu) pred sam početak Konferencije. Preporuka je da se ranije prijavite, što je i isplativije…

Za sve dodatne informacije pogledajte zvanični sajt konferencije
www.etrgovina.org

Pored samog Web sajta, nadležne za Konferenciju E-trgovina možete kontaktirati preko FB stranice www.facebook.com/etrgovina i Twitter naloga twitter.com/etrgovina_org.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 09/03/2017, RSS

Komentari su zatvoreni.