fbpx

E-trgovina 2012,. 25.-27.04., Palić – Preporuke događaja

Ostalo je još nešto malo više od dve nedelje do početka najznačajnije domaće konferencije iz oblasti E-poslovanja – E-trgovina 2012, i ostalo je još malo vremena do objavljivanja konačnog spiska svih predavanja po danima.

Do sada ste bili u prilici da vidite predstavljanje skoro trideset predavanja.Ove godine se očekuje oko pedeset predavanja u glavnom programu, četiri panel diskusije, jedan Workshop i desetak studentskih radova:

  • Najveći broj radova je logično u vezi sa različitim aspektima primene i unapređenja e-trgovina.
  • Bar pet radova su na temu open source rešenja u e-trgovini ili naprednijim e-biznis rešenjima, uključujući i Magento Workshop.
  • Dve sesije će biti organizovane na teme tehnoloških aspekta implementacija e-biznis rešenja i rešenja e-trgovine.
  • Kao i svake godine do sada obuhvaćene su i teme sigurnosti, pravnih aspekata, osiguranja.
  • I naravno, teme marketinga i PR-a na Internetu.

Moram da napomem da posebnu pažnju ove godine obratite na studentske radove trećeg dana, jer je ovogodišnji izbor po našoj zajedničkoj proceni verovatno jedan od najkvalitetnijih do sada. Većina radova ovog dela konferencije je na osnovu samog odabira tema i njihove stručne obrade mogla da se nađe i u glavnom delu programa.

Panel diskusije će biti organizovani na sledeće teme (podaci o terminima panel diskusija će zvanično biti objavljeni zajedno sa ostalim terminima predavanja):

  • Prvog dana konferencije organizovaće se panel diskusija na temu stanja online odnosa sa javnošću u regionu.
  • Drugog dana konferencije predviđena je panel diskusija na temu aktuelnog stanja e-trgovine u Srbiji, kao i posebna panel diskusija na temu trenutnog stanja online oglašavanja u Srbiji.
  • Trećeg dana konferencije organizovaće se panel diskusija na temu “Drugačiji pogled na Internet investicije”, gde će biti reči o nekim netipičnim mogućnostima investiranja u Internet projekte u Srbiji.

Ovom prilikom bih izdvojio sledeća predavanja za koja po mom subjektivnom mišljenju bi trebalo da posebno obratite pažnju:

  • Veoma važno unapređenje usluge izvoza roba iz Srbije putem usluge “PostExport”, uz koju se do momenta konačnog rešavanja problema sa carinskim sistemom (mora se sačekati period nakon završetka izbora) može jednostavnije organizovati izvoz proizvoda iz Srbije putem Interneta.
  • Objašnjenje načina pripreme organizovanja ozbiljnog sistema online prodaje velikog broja proizvoda na primeru E-hipermarket.rs e-trgovine kompanije Univerexport.
  • Limundo studija slučaja unapređenja efekata prodaje
  • Predavanje Nedima Šabića sa aspekta poređenja SEO i PPC sistema promocije, što će biti dobar uvod u moje predavanje na temu ukomponovanja SEO efekata sa ostalim sistemima promocije.
  • Veoma važan segment kreiranja, i što je još važnije organizacije kreiranja sadržaja za Web, u režiji Vladimira Cerića.
  • Važno bi bilo da poslušate predavanja o načinima uspostavljanja pravnog odnosa između prodavaca i kupaca (Žarko Ptiček), a u tom kontekstu će biti predstavljen i Priručnik za e-kupce (Digitalna agenda) koji bi trebalo da olaškša proces e-kupovine u Srbiji.

Naravno, u programu ima još dosta zanimljivih predavača sa zanimljivom predavanjima (npr. Dragana Đermanović, Miloje Sekulić, Dragan Močević…).

Očekuje se u narednih nedelju dana da ćemo izaći sa konačnim spiskom predavača i termina predavanja. Važno je da napomenem da zbog uskršnjih praznika i blizine datuma održavanja povedete računa da pronađete adekvatan smeštaj na Paliću na vreme.

Vidimo se na Paliću

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 08/04/2012, RSS

1 odgovor na E-trgovina 2012,. 25.-27.04., Palić – Preporuke događaja

  1. Todorovic says:

    Popunih prijavu, dolazimo sa juga ali renoom 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.