fbpx

Developing event u komšiluku – Merkator na Limanu III

Danas je zvanično otvaranje prvog Merkatora u Novom Sadu, a iz uprave ove firme kažu da se neće ponoviti ovdašnji lomovi sa otvaranja Tempa.

Prvih pet osoba koje uđu u objekat nakon otvaranja (12:00) dobiće 4.000 din vaučer za kupovinu, a čuo sam da će biti i neke besplatne hrane, pored najavljenih popusta za različite proizvode. U svakom slučaju, videćemo da li će se stvoriti gužva pre podneva na predviđenih 39 stepeni.

Kako sam u blozini ovog objekta (200 m dalje) bio sam oko 9:30 da vidim da li se formira gužva, i napravio sam nekoliko slika. Obići ću crime scene i malo kasnije, da vidimo šta će se desiti…

Merkator Novi Sad, pogled sa benzinske pumpe

Na prethodnoj slici se ne vidi koliko tačno ima ljudi u 9:30, vidi se jedna devojka koja igra na bini, a ozvučenje trešti (što se, naravno, ne vidi).
Merkator Novi Sad, pogled sa benzinske pumpe
Pogled sa druge strane otkriva koliko je stvarno osoba dva sata pre početka programa, a i ove devojke koje se vide su najverovatnije u programu.Inače, gužva je jedino na bulevaru Cara Lazara, jer su premestili sav saobraćaj u jednu traku.

Samo otvaranje

Ipak je bilo dosta gužve, iako ne toliko da ceo plato koji je bio predviđen za dođek bude ispunjen.

Merkator Novi Sad, guzva i baloni
Ovo je scena na kojoj se vidi jedan deo onih koji je pratio samo program, uz obavezno puštanje balona.

Merkator Novi Sad, guzva otvaranje
Ovde kreće guranje kada puštaju jednu po jednu osobu.

Merkator Novi Sad, guzva otvaranje
Ovde kreće još veće guranje, ali ništa dramatično. Ipak je prošlo kako su obećali.
Merkator Novi Sad, protest nezaposlenih
Bilo je malo i protestanata koji su prozvali Gojkovićku što otvara centar sa 500 novih radnih mesta, a preko 14.000 ih je ovih godina izubilo posao u Novom Sadu…

Background & Arround

Inače, svojevremeno su u Merkatoru izjavili da im je ovo najskuplje plaćen plac do sada, što i nije čudo, obzirom da je lokacija fenomenalna, odmah pored zgrade NIS-a, na glavnom Bulevaru.

Čuo sam dve nepotvrđene informacije, od kojih je prva da će hrvatska IDEA market biti otvoren u obližnjem centru Maxton, koji se vidi na drugoj slici, u produžetku (100 m od Merkatora, inače ovaj centar je trebao biti otvoren pre 1.5 g., i još nije), a druga je da dijagonalno od Merkatora, kod teniskih terena, Mišković je kupio plac i da će tamo graditi Maxi ili Tempo (ovo drugo mi ne deluje baš verovatno, jer se preko puta Merkatora na Bulevaru već nalazi Maxi koji je nedavno otvoren – umesto C-marketa).

U okolini se nalazi nekoliko manjih marketa (od kojih su dva u CBA trgovinskom lancu), a i sama Limanska pijaca (200 m od Merkatora), pa će biti interesantno pratiti dali će doći do zatvaranja nekih prodavnica ili ne…

Developing event – događaj u razvoju

Kada imate situaciju da pratite vesti iz sata preko radija dok radite nešto drugo, verovatno ste primetili da kada npr. dolazi neki bitan državnik imate prvu vest da treba da dođe; pa onda nešto kasnije dolazi vest da je stigao, ali da još nema nikakav komentar; pa se onda video sa nekim državnikom i izjavio je nešto, itd. Kada mediji prate ovakav događaj, sama vest se nagograđuje (prerađuje) sa svakim novim detaljem koji se dešava tokom vremena.

Ovaj sistem vesti naziva se događaj u razvoju, ili engleski developing event.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Developing event u komšiluku - Merkator na Limanu III, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Komentari su zatvoreni.