fbpx

Case: MySpace sex groznica u Srbiji

Preface

Imao sam danas priliku da pricam sa covekom (ime iz razumljivih razloga poznato “redakciji”) koji mi je ispricao jednu savrseno interesantnu pricu o sebi. Nalazi se u ranim cetrdesetim, vlasnik je relativno uspesne firme (citaj – nema vremena), i pre nekoliko meseci izasao je iz visegodisnje (decenijske) veze. Radi se o power Internet + mobile korisniku (bez znanja engleskog jezika), koji je svoja interesovanja u pravcu tehnologije savrseno iskoristio za situaciju u kojoj se nenadano nasao (kraj visegodisnje veze).

Definisanje problema i lociranje resenja

Na osnovu zdrave logike zakljucio je da bi jedan od nacina dolazenja do resenja njegove novonastale situacije (potraga za neobaveznim adult situacijama) mogao biti Internet odnosno servisi koji bi trebalo da obezbedjuju i ovakvu vrstu kontakata.

Kao sto sam prethodno napomenuo, radi se o veoma zauzetom coveku koji funkcionise i u poslu po principu konkretnih rezultata u odnosu na postavljenu poslovnu strategiju. U ovom slucaju, covek je krenuo redom po domacim servisima ovog tipa, i veoma brzo je dosao do zakljucka da ostvareni kontakti (lead generation management) nisu po njegovom ukusu – suvise puno posla i truda za male, skoro nikakve efekte.

Sistemom pokusaj – greska (tzv. A/B Testing) stigao je i do MySpace.com sajta, gde se ispostavilo da su ocekivanja pocela da mu se ostvaruju po veoma kvalitetnom ROI principu (ulozeno vreme donosi adekvatan rezultat).

After-Teenagers MySpace groznica

Pricu o ovome mi je i poceo time sto je naveo da “nikada se u zivotu nisam ovako dobro osecao. Sve hocu i sve mogu.” Nakon mog pitanja kako dolazi do adult situacija, on mi je upravo odgovorio – Preko MySpace.com sajta! “Tu su najozbiljnije prilike, i nema foliranja.”

Kako njegov posao zahteva putovanje po celoj Srbiji, nema problem da iz razlicitih krajeva sakuplja i koristi zahteve za kontaktima, a kaze da ima najbolja iskustva sa osobama iz Nisa – kaze “izgleda im se dopadaju oni koji zive u Novom Sadu.” Ima dovoljno i lokalnih “varijanti”, i ocigledno je opusten i veoma zadovoljan.

Savetuje on sledece: “Sve je to velika pijaca. Ponudis ono sto mozes da ispostujes, a tamo (MySpace) je najvise onih koji zele isto sto i ja – malo neobavezne zabave, a da ne odgovaram zbog maloletnickog bluda.”

Dovoljno je reci da je covek angazovao (veoma kvalitetnog) profesionalnog dizajnera da mu preuredi stranicu na MySpace.com, i omoguci cesto menjanje izgleda (stalan posao).

Lessons Learned

Cela ova prica se sasvim slucajno poklopila sa podatkom na koji sam juce naleteo, a to je da se poredjenjem posetilaca sajta MySpace iz 2005. i 2006. godine, za godinu dana znacajno promenio sastav korisnika – mladji od 25 godina odlaze na druga mesta, a stariji od 35 sve vise dolaze.

MySpace i dalje ostaje ono sto ga je i napravilo fenomenom – mesto koje sluzi za kontakt sa onima do kojih se moze doci u realnom svetu. Do danas nisam znao da se to odnosi i na Srbiju, ali sada…

Razlog zasto je ovo “groznica” nekima mozda nije ocigledan – Kada imate veliki procenat uspesno ostvarenih “transakcija”, to znaci da i ostali ucesnici u velikom broju imaju uspesne “transakcije” pa dolaze na to mesto. Sa druge strane, uvek je puno onih koji “ne misle ozbiljno”, pa kada se taj broj sabere sa ovim “ozbiljnim”… Eto “groznice”…

Nagovaram ga da svoja iskustva pretoci u poseban sajt kao success story, pa videcemo…

Update:

Istoimena tema na DPT-u.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.3/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Case: MySpace sex groznica u Srbiji, 7.3 out of 10 based on 3 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

3 odgovora na Case: MySpace sex groznica u Srbiji

 1. dinke says:

  Meni je iskreno iznenadjujuc podatak da iko iz Srbije koristi MySpace, a podatak da ga jos koriste i za dating … sokantno. Ja sam mislio da ljudi za to koriste iskljucivo sajtove tipa romance-cafe.com i sl.

  Nakon ovog tvog teksta, malo sam bacio pogled na profile na myspace.com, definitivno ima korisnika odavde kol’ko hoces. Tvog prijatelja je verovatno lako prepoznati(samo trazis dobro dizajniran portfolio usera iz NS-a). 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Istok says:

  Zanimljivo. Dragane, baš sam napisao nedavno na svom blogu tekst koji se savršeno uklapa u sve ovo. Evo linka:

  http://www.istokpavlovic.co

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. oglasi says:

  Da, zanimljivo ima cudnih ljudi, ali koriste net 100% znaci mrda se nesto u Srbiji

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.