fbpx

Kako vaša onlajn zajednica postaje vaš model poslovanja i (dodatnih) prihoda? – Ep. 1 serijala “Megatrend: 50 nijansi decentralizacije veba”

Ovaj članak je namenjen pojedincima i kompanijama koji imaju više pratilaca na društvenim medijima, koji kreiraju sadržaj, i koji žele da imaju osnovni ili dodatni prihod od podrške svoje onlajn zajednice. Za početak, ukratko:
  • Razmotrite mogućnost pretvaranja vaše online zajednice u izvor prihoda putem community biznis modela.
  • Razmislite o različitim načinima finansiranja, objedinjujući jednokratna i kontinualna sredstva, korišćenjem mogućnosti monetizacije sadržaja i aktivnosti.
  • Osmislite načine kako ćete to uraditi, a da najbolje odgovaraju vašim ciljevima poslovanja, vašoj ciljnoj publici, i pružaju im vrednost koju su spremni da plate.

Uvod

Imate...
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Opširnije

Šta su kanali marketinga? Kanali komunikacije i tehnike promocije

Kompanija distribuira svoje poruke preko kanala komunikacije, gde dolazi do svoje publike, koju pretvara u kupce putem tehnika promocije. Marketing kanali (taktike marketinga) = Kanali komunikacije (Mesto komunikacije) + Tehnike ili taktike promocije (Način komunikacije) Aktivnosti oko kanala komunikacije i tehnika promocije zajedno predstavljaju često korišćeni termin - marketinški kanali. Kanali marketinga: Strategije i taktike koje objedinjuju karakteristike mesta komunikacije sa aktivnostima digitalne komunikacije koje se obavljaju na tom mestu.

Primer: Fejsbuk i primena različitih načina komunikacije, kao što je objavljivanje statusa preko poslovnog naloga,...

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Opširnije

Mega-trend: Pad zavisnosti od dominantnih digitalnih platformi i zajednica

Poslednjih godina i sami ste mogli osetiti značajan trend: Kompanije postepeno smanjuju svoju zavisnost od dominantnih digitalnih platformi poput Facebooka i Instagrama. Ova promena ne znači napuštanje ovih platformi, već diverzifikaciju pristupa kako bi se direktnije i ličnije angažovali sa ciljanim korisnicima i kupcima.
  • S jedne strane, većina kompanija tek treba da usvoji strategiju korišćenja većeg broja različitih kanala, uključući i dominantne platforme, kao i interakciju sa ciljnim digitalnim zajednicama.
  • Sa druge strane, veoma uspešne kompanije koje su izgradile velike zajednice korisnika, u narednim godinama kreiraće sopstvene platforme za interakciju sa...
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Opširnije

Šta je metastaziranje digitalnih agencija?

  • Kako da znate da li vaša digitalna agencija radi ugovoreni posao dovoljno dobro za vas?
  • Šta je potrebno da biste angažovali kvalitetnu digitalnu agenciju?
  • Šta su koordinatori za aktivnosti digitalnog marketinga?
Kako većina kompanija koje koriste digitalne agencije nemaju dovoljno znanja iz oblasti digitalnog marketinga, veće i kvalitetnije digitalne agencije su s pravom zaštitile svoje interese na nivou definisanja obima posla, procesa rada, korišćenih metrika, načina izveštavanja, itd. Na žalost, samo najkvalitetnije digitalne agencije realno vode računa o interesima svojih klijenata u ovom segmentu (manje od 5% svih digitalnih agencija). Primer: Često se u...
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Opširnije

ProGlas 2.0: Veštačka inteligencija predlaže mape puta za smanjivanje dubokih razlika u srpskom društvu

"ProGlas" je inicijativa za dubinske promene političkog i društvenog sistema u Srbiji, ka obnovi demokratije, pokrenuta od strane osoba koje nemaju "nameru da se bore za bilo kakve pozicije i funkcije, niti da se upuštaju u igre vlasti i moći". Do 04.12.2023. g. "ProGlas" je potpisalo preko 167.000 građana Srbije. Ovo je prvi put, koliko znam, da se u savremenom političkom životu pojavila sistemska inicijativa za promenu načina razmišljanja o tome šta jeste i šta bi trebalo da bude politički i društveni sistem u Srbiji (Promene 5.oktobra 2000. g. su bile u kontekstu svrgavanja Miloševića, a "6. oktobar" se nikada nije desio).

Zašto je ProGlas "svetlo na kraju tunela",...

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Opširnije
Strana 1 od 28712345678910...Kraj