fbpx

09. maj, FTN: Kurs – Content Marketing Management

Content Marketing Management (Upravljanje marketinškim aktivnostima oko online sadržaja) predstavlja niz aktivnosti i poslovnih procedura koje predstavljaju podršku kreiranju i distribuciji sadržaja, sa ciljem unapređenja poslovnih rezultata i zadovoljstva korisnika.

Kurs Content Marketing  Management – Pisanje za Web, upravljanje i promocija sadržaja je namenjen osobama koje su zainteresovane za produkciju, održavanje, distribuciju (promociju) i upravljanje online sadržajima, za novinare, PR i marketing menadžere, kao i za sve ostale osobe koje se interesuju za načine dolaženja do poslovnih efekata angažovanjem oko kreiranja i distribucije online sadržaja.

U poslednje tri godine, najbolja praksa efekata poslovne primene Interneta je pokazala da poboljšanje vidljivosti firme, njenih proizvoda i usluga, kao i unapređenje samih efekata prodaje, postiže se većim angažovanjem oko kreiranja i promocije sadržaja putem dostupnih online medija. Aktuelne mogućnosti Interneta stvaraju šansu da firma može uspešnije promovisati svoje proizvode i usluge kalkulacijom odnosa potrošenih sredstava i vremena angžovanja za promociju:

  • Angažovanjem internih ili eksternih resursa kompanije za kreiranje i distribuciju online sadržaja, dobija se mogućnost dolaženja do merljivih promotivnih efekata, gde su troškovi promocije obično manji od direktnog oglašavanja putem Interneta, ako se posao oko kreiranja i distribucije sadržaja radi na kvalitetan način.
  • Direktno oglašavanje omogućuje dodatne podsticaje, kako za direktno unapređenje poslovnih ciljeva firme, tako i za aktivnosti oko unapređenja sadržaja i njegov distribucije koji donose dodatne koristi kompaniji.

Da bi se došlo do kvalitetnih rezultata korišćenjem novih metoda unapređenja vidljivosti kompanije i poboljšanja promotivnih efekata, potrebno je usvojiti znanja iz oblasti kreiranja i distribucije sadržaja, kao i načine korišćenja novih online medija u cilju njihove primene u kompanijske svrhe.

Oblast koja objedinjuje načine shvatanja funcionisanja novih medija, kreiranje sadržaja, njihove distribucije, kao i primenu stečenih znanja u konkretnim poslovnim procesima organizacije, naziva se Content Makreting Management.

09.05.2009. FTN (zgrada ITC), od 14:00 do 19:00 – Kurs Content Marketing Management

Cilj kursa je sticanje osnovnih praktičnih znanja iz oblasti kreiranja i distribucije sadržaja na Internetu.

Struktura kursa:

  • Vrste i strategije kreiranja sadržaja u onlajn okruženju;
  • Strukturne podele sadržaja po vrstama; Načini pregledanja onlajn sadržaja sa aspekta korisnika;
  • Osmišljavanje tokova sadržaja ( content workfow ) u sklopu veb sajta; Osmišljavanje i upravljanje interaktivnim sadržajima; Postavljanje sadržaja u kontekst potreba organizacije;
  • Kreiranje tekstova za potrebe različitih ciljnih grupa; Ostvarivanje pažnje onlajn čitalaca; ostvarivanje informativne vrednosti sadržaja i stvaranje kredibiliteta kvalitetnim sadržajima; Kreiranje sadržaja koji prodaju; Kreiranje sadržaja koji “primorava” na linkovanje (Compeling Content);
  • Upravljanje kreiranjem sadržaja sa aspekta potreba korisnika; Zadovoljavanje osnovnih zahteva za kvalitet teksta (5 w, obrnuta piramida, piramida 1-2-3, struktura teksta, vizuelno predstavljanje teksta, optimizacija za pretraživače);
  • Online distribucija sadržaja, publicitet sadržaja, WOM, viralne komponente sadržaja;
  • Napredna znanja o sadržajima i njihovoj strukturi i vezi sa društvenim medijima: tagovanje, socijalno umrežavanje, RSS, WAP, Podcast, Web cast…
  • Implementacija stečenih znanja u poslovne procese organizacije

Trajanje kursa je 5 sati, i nakon završetka dobija se sertifikat o pohađanom kursu (FTN, IIM/EURO sertifikat). Dodatno, zainteresovani mogu u narednih mesec dana raditi predložene online aktivnosti, čijom se odbranom dobija sertifikat o položenom kursu.

Osnovna cena kursa je 250 EUR (23.750 din), dok je dodatni mentorski rad i polaganje kursa (nije obavezno) dodatnih 100 EUR (9.500 din). U cenu je uračunat koktel sa zakuskom i osveženje na pauzama.

Dodatne informacije možete dobiti popunjavanjem formulara na ovom blogu, slanjem e-mail poruke na iimeuro (at) gmail.com, kao i putem telefona +381 21 459740 (radnim danom od 08:00 do 14:00), kao i putem Facebook događaja.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
09. maj, FTN: Kurs - Content Marketing Management, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 07/05/2009, RSS

3 odgovora na 09. maj, FTN: Kurs – Content Marketing Management

  1. Vidimo se sutra!
    Imam velika očekivanja…. 😉

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Draganva says:

    Tema i diskusija o ovom kursu na blogu Dragane Đermanović.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Draganva says:

    Post Miloja Sekulića na temu ovog kursa.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.