fbpx

Šta ne propustiti na Konferenciji E-trgovina 2013.?

Na sajtu Konferencije E-trgovina možete pročitati detaljan program dešavanja prvog, drugog i trećeg dana Konferencije od 24.04 do 26. o4. na Paliću.

Kako vremenska prognoza kaže da bi tokom trajanja Konferencije na Paliću trebalo da bude lepo vreme, program je kreiran tako da sa jedne strane ima sasvim dovoljno vremena u pauzama na konferenciji i nakon zvaničnog programa da se desi sasvim dovoljno poslovnih razgovora i druženja koji čine sastavni deo ovakvih konferencija…

Prema mom subjektivnom mišljenju, ove godine program je kreiran na takav način da bi trebalo da bude jedan od najzanimljivijih u proteklih trinaest godina održavanja “E-trgovine”. Upravno iz tog razloga je važno da dobro proučite šta vas sve interesuje iz programa, a trebalo bi da na repertoaru ima dosta toga zanimljivog za svačiji ukus.

Odgovori na pitanja o tome šta konkretno Država radi na temu poboljšanja okruženja e-trgovine u Srbiji

Ove godine jedan od fokusa konferencije jeste odgovor na pitanja koja su u vezi sa mogućnostima Države Srbije da svojim (zakonskim) aktivnostima poboljša okruženje e-trgovine.

U okviru ove tematske grupe glavni događaj je svakako Okrugli sto na temu odgovora na pitanja Države u kontekstu zakonske regulative koja bi trebalo da olakša proces e-trgovine, što je na “repertoaru” prvog dana Konferencije. Istog dana aktuelno je i predstavljanje e-servisa carine.

Drugog dana konferencije posebno zanimljivo biće predstavljanje primera krivičnih dela koje će opisati Branislav Veselinović iz Službe MUP-a za borbu protiv organizovanog kriminala.

Trećeg dana konferencije Vjekoslav Bobar će predstaviti rad e-servisa za javnu nabavku u kontekstu skorašnjih izmena Zakona o javnim nabavkama.

Preduzetništvo i startupi na internetu…

Veliki deo programa konferencije posvećen je različitim vrstama pogleda na online preduzetništvo i mogućnostima dolaženja do sredstava za investiranje projekata, a iz perspektive konkretnih uspešnih primera iz prakse.

Konferenciju otvaraju kao keynote predavači Vladan Zirojević i Vladimir Prelovac sa primerima svojih uspešnih projekata Donesi.com i ManageWP.com.

Rade Joksimović će prvog dana Konferencije ispričati svoju priču o prodaji startup-a, pa ćete moći i lično da ga upoznate i popričate s njim na konferenciji, i da mu postavite dodatna pitanja.

Drugi dan Konferencije Ivan Minić i Ilija Studen će pričati priču o online preduzetništvu iz svojih uglova (primera).

Trećeg dana konferencije biće prikazano najviše primera online preduzetništva i problema sa startapima. Agneza Trpkovski će ispričati svoju priču o uspesima i padovima prilikom pokušaja dolaska do finasiranja online projekata. Ivan Ćosić će pokazati kako je i u Srbiji moguće kreirati uspešnu lokalnu online zajednicu,  a za zatvaranje Konferencije je predviđeno da se čuju zanimljivi primeri manje ili više uspešni primeri prodaje preko interneta u zanimljivim/specifičnim privrednim granama.

O sistemima plaćanja/naplate…

Ove godine akcenat priče o načinima naplate preko interneta i dalje stavlja fokus na kartice, i nadamo se da će se obistiniti predviđanja da od sledeće E-trgovine 2014. to više neće biti slučaj… Ovo naravno ne znači da ovogodišnja predavanja nisu važna, upravo naprotiv…

Iz kompanije eMS prvog dana Konferencije dobiće se između ostalog i odgovor na pitanje zašto pojedine kartice ne prolaze na Internetu, što su mnogi osetili kada su želeli da otvore PayPal račun.

Banca Intesa prvog dana Konferencije napraviće veoma važan workshop koji će između ostalog odgovoriti na pitanje strukture provizija pri online naplati karticama, što će omogućiti zainteresovanima da predvide kako će se kretati provizije za online naplatu karticama kada se u narednom periodu pojave još tri banke koje će nuditi mogućnost online naplate karticama.

Drugog dana Konferencije prof. Vojkan Vasković će predstaviti razvoj savremenih sistema online naplate, a biće interesantno videti kako će Boris Prpić predstaviti alternativno rešenje online naplate – BitCoin.

E-trgovina iz ugla razvoja, promocije…

Pored nekoliko predavanja na temu stanja e-trgovine i workšopova koje sam već najavljivao, hteo bih da izdvojim još nekoliko predavanja:

Poslednje predavanje prvog dana bavi se veoma aktuelnom tematikom izbora OpenSource rešenja iz oblasti e-trgovine, gde je akcenat na tome kako odabrati softver za e-prodavnicu na taj način da odgovara vrsti e-trgovine koja se otvara. Npr. nije isto ako se radi o prodavnici koja ima nekoliko desetina proizvoda (za ovakve prodavnice mogu se odabrati mnoga rešenja), u odnosu na prodavnicu sa nekoliko hiljada proizvoda…

Drugog dana konferencije prva dva predavanja se bave vizuelnim prilagođavanjem izgleda e-prodavnica sa aspekta različitih vrsta uređaja preko kojih se pristupa e-prodavnicama uposlednje vreme (Responsive Design), a u kontekstu ove priče je i priča o mobilnim strategijama, kao i o sistemima zarade (in-app purchase) u vezi sa mobilnim platformama (drugi dan konferencije – takođe).

Trećeg dana konferencije biće reči o Affiliate modelu promocije, loyalty i giveaway sistemima promocije koji su veoma važni aspekti kreiranja dugoročno održive strategije e-prodaje…

Nadam se da ćete se složiti samnom da je ovogodišnji program Konferencije veoma zaminljiv i koristan…

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.8/10 (13 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 6 votes)
Šta ne propustiti na Konferenciji E-trgovina 2013.?, 8.8 out of 10 based on 13 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 21/04/2013, RSS

1 odgovor na Šta ne propustiti na Konferenciji E-trgovina 2013.?

  1. Nazalost, manjak novca i vremena utice na sve, ali potrudicemo se za sledeci put!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.