fbpx

NBS podržava rad finasijskih portala

Pre nekoliko dana Miloje Sekulić je na DPT-u objavio sledeće saopštenje koje je došlo do njega:

Na inicijativu bankarskog internet portala BankeOnline (banke.online.co.yu) održan sastanak finansijskih portala koji rade u Srbiji (banke.online.co.yu, www.kamatica.com, www.krediti.co.yu) sa guvernerom Narodne banke Srbije, gospodinom Radovanom Jelašićem. Sastanak je održan u cilju razmatranja pitanja korišćenja interneta u kontekstu kvalitetnijeg informisanja klijenata, odnosno građana Srbije. Takođe, razgovarano je i o potencijalu koji Internet kao medij ima u objašnjavanju usvojenog koncepta monetarne politike NBS i mera drugih državnih regulatornih tela.

Na sastanku je dogovoreno da će NBS podržati rad Internet portala, kako bi se poboljšala opšta informisanost građana i kako bi se uputio apel učesnicima na finansijskom tržištu da izvrše kvalitetnije agregiranje i prezentaciju podataka. Posebna pažnja će biti posvećena promovisanju društvene dgovornosti finansijskih institucija, kao i povećanju transparentnosti tržišta kroz uravnoteženije informisanje korisnika finansijskih proizvoda i usluga i učesnika na finansijskom tržištu.

Svakako je potrebno pozdraviti bilo kakvu akciju u kojoj predstavnici Države podržavaju razvoj i održavanje kvalitetnih online sadržaja (u ovom slučaju sajtova koji za osnovu imaju finasije).

Sa druge strane, možda bi bilo dobro doći do metodologije kako na sistemskom nivou doći načina podrške većini ozbiljnijih online projekata koje bi trebalo da Država podrži (teško je doći do podrške baš za sve projekte, a ovaj primer govori da je za neke projekte to ipak moguće).

Sasvim je druga priča o kakvim se sve modusima podrške može govoriti…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
NBS podržava rad finasijskih portala, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Komentari su zatvoreni.