fbpx

Case: Blogovi, vidljivost, pravovremena informacija

Interesantno je bilo videti rezultate posta koji sam poslao na temu akreditacije visih skola. U statistikama posecenosti postoji 7 varijacija kljucnih reci preko kojih su posetioci dolazili na ovaj Web sajt, vezano za tematiku akreditacije (cak je i to bila kljucna fraza, prvi rezultat iz Srbije).

Da bi se ovakve stvari desavale, potrebno je nekoliko bitnih faktora:

1. Radi se o blogu, a blogovi su veoma vidljivi na pretrazivacima pod uslovom da ih linkuju relevantni drugi sajtovi, servisi, blogovi…

2. Trebalo bi da sto vise servisa tipa planetoid.srpski.org i blogodak.com objavljuju vase postove sa bloga.

3. Informacija o rezultatima akreditacije na ovom blogu je bila jedna od prvih objavljenih kod nas, pa je taj podatak dosta pomogao pri rangiranju rezultata, a obicno oni koji prvi objave neku informaciju budu cesto i dosta linkovani od strane drugih sajtova/blogova.

4. Sam tekst treba da bude keyphrases reach, sto znaci da treba da ima dosta kljucnih reci koje ce korisnici kucati na pretrazivacima.

5. Sto vise prijavljenih na vas RSS feed (koristiti www.feedburner.com za statistike RSS-a).

Inace, trenutno pretrazivaci na ovom blogu donose 12 % poseta (Google donosi 10 %), a RSS donosi 30 % poseta (poseta je broj koji oznacava i posetioce koje veci broj puta posecuju sajt u toku mesec dana).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Case: Blogovi, vidljivost, pravovremena informacija, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Komentari su zatvoreni.