fbpx

Reakcije na konferenciju “E-trgovina” 2010

Mišljenja o konferenciji E-trgovina 2010 mogli ste pratiti preko Twitter-a u realnom vremenu, ali i putem prenosa uživo (kombinovano gledanje predavanja i komentara preko servisa Twitter).

Prikaz predavanja i prezentacija po danima (Sala 1) možete videti na blogu IT Događaji. Počeli su se pojavljivati prikazi pojedinih predavanja (Blog – Dan u životu kompanije, Blog Kovin Ekspres), i uskoro će ih biti još (možete postaviti link u komentarima…).

Panel Diskusija “Mediji i Internet”

Na ovogodišnjoj konferenciji imali smo i dve ekskluzivne vesti:

1. Limundo je najavio još jedan krug investicija u vrednosti od preko 300.000 EUR.

2. Blic je najavio skorašnje puštanje online marketa NonStopMarket.rs.

Konferenciju je u prva dva dana gledalo online 620 različitih osoba. Konferenciju je ukupno pratilo (online i offline) preko 1.000 osoba!

Reakcije na Twitter i prenos uživo

Obzirom da ćemo ostatak života provesti u budućnosti“, bilo je veoma poučno videti kako će se uskoro twitter posmatrati od strane korisnika Interneta koji do sada nisu baš sasvim shvatali čemu ovaj servis služi. Meni lično, najsnažniji utisak na konferenciji su mi “priredili” komentari osoba koje su na simultanom video i twitter prenosu videli isti twitter “na delu”:

  • “Interesantno mi je da poredim svoje mišljenje o rečenom u predavanju, sa komentarima koje vidim”.
  • “Nije lepo do kraja ne saslušati predavanje, pa tek onda davati sud o predavanju”
  • “Zašto različite osobe isto komentarišu?”
  • “Zašto neko piše da on(a) počinje predavanje, kada i sam(a) vidim?”
  • “Kako mogu da čuju šta predavač govori, kada u isto vreme kucaju tekst?”

Fenomenološki posmatrano, ne-mali broj osoba imao je priliku da vidi twitter “na delu”. Reakcije su veoma različite – dok je nekima veoma interesantno, drugi ne mogu da shvate zašto neko to radi na korisnije (za gledaoca) – a neko ne.

Mislim da će u narednom periodu prenos uživo različitih događaja biti mnogo manje interesantan bez simultanog twitter kanala, i da će veoma brzo broj korisnika twittera u ovim krajevima biti značajnije veći, jer će ga različite osobe videti u “pozitivnom svetlu”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 24/04/2010, RSS

5 odgovora na Reakcije na konferenciju “E-trgovina” 2010

  1. Srećom, ovaj put konferencija nije zapatila “heklere” kao na DSOJ konferenciji koja je takođe išla preko twittera i sa koje sam se ja, zbog toksičnog streama (a bez video sadržaja kao ovaj put – bolje je kad se streamuju predavanja nego kad se pišu otrovni komentari bez mogućnosti provere od strane twitter-korisnika) nažalost isključila. Utisak koji ostavljaju konferencije bez live-streama a sa twitterom je ili mučan ili nevažan (šta će nam komentari ako nema slike i zvuka? who cares really?)

    Twitter je odlična stvar ako je u pravim rukama 🙂 Odnosno, ako id kombiovano sa video-streamom. Svaka čast za IT TV i madnet.rs

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Bojan Pajić says:

    Ove godine sam po prvi put pratio ceo seminar preko streama i hashtaga na twitteru. Zanimljivi predavaci i teme, preneli su nam deo svog iskustva. Mnogo korisnih saveta, primera i fraza koji ce mi ostati u pamcenju i koristiti u daljem radu. Drago mi je sto smo mogli postavljati pitanja i komentarisati ceo dogadjaj. Korisne su bile sugestije sa twittera kojima je poboljsan prenos. Ideja ovog seminara je da svi unapredimo svoje poslovanje ideje stavove. Ne razumem zasto predstavnici mainstream medija koji su pratili ovaj skup ne primene nesto od ovoga sto su culi. Misle da su nedodirljivi i veoma su inertni u prihvatanju novih medija ili ih ne koriste na pravilan nacin. Da nisu u pravu govori to da su mnogo “veci” i krupniji igraci od njih prisutni i shvataju znacaj drustvenih medija u njihovom poslovanju. Sto bi se reklo “seku granu na kojoj sede”. Ovom prilikom bih zeleo da cestitam organizatorima na fenomenalnoj organizaciji i podrsci i nadam se da cu naredne godine uzivo prisustvovati dogadjaju.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Termini konferencije “E-trgovina” 2011. i 2012.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Nina Kostić says:

    Zahvaljujuci Akademskom danu imala sam prilike da prisustvujem poslednjem danu konferencije. Ono sto sam tu čula (odlična predavanja A. Vugdelije, J. Kamatović, D. Lalić i J. Jovanović) samo potvrđuje mišljenje da je simultani video i twitter prenos, ne mogućnost, nego i obaveza ovakvih i svih ozbiljnijih konferencija. Slušajući prva dva dana preko streaminga uz komentare (sopstvene i tuđe), stiče se osećaj učešća i nekog (malog) doprinosa konferenciji.

    Ako se uđe dublje u temu, kroz sva predavanja ova 3 dana, prožimala se ista ideja na različite načine: slušanje korisnika i neposredna komunikacija sa njim! Posmatrajući #etrgovina10 kao kompaniju, ona je upravo ispunila osnovnu ideju ove konferencije, jer je svako mogao da se uključi, da nauči, da pohvali ili iskritikuje.
    “Obzirom da ćemo ostatak života provesti u budućnosti…” (Vugdelija) važno je da imamo mogućnost da na tu budućnost i utičemo!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Đorđe Lazić says:

    Želio bih istaći sve pohvale za organizatore Međunarodne konferencije E-trgovina Palić 2010. Sadržaj konferencije i ostale aktivnosti su isključivo za pohvalu. Teme su bile fenomenalne jer su definitivno predstavile stanje e-business-a u Srbiji i regionu. Mislim da bi bilo suvišno isticati svaki detalj, ali jedno se može sigurno reći i poručiti organizatorima, a to je da nastave ovako i da šire i promovišu značaj ove konferencije, da sledeće godine bude još autora iz cijelog svijeta kako bi i njihova iskustva bila predstavljena i kako bi smo i mi postali dio tog globalnog trenda

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. […] E-trgovina 2010. ove godine je donijela rekordan broj polaznika – što offline, što online. Da citiram Dragana Varagića, jednog od organizatora konferencije: “Konferenciju je u prva dva dana gledalo online 620 različitih osoba. Konferenciju je ukupno pratilo (online i offline) preko 1.000 osoba!”. Pogledajte i reakcije na E-trgovinu 2010. […]

  7. […] Zanimljivo  preneto iskustvo  Reakcije na konferenciju „E-trgovina“ 2010 CITAT: …..“Obzirom da ćemo ostatak života provesti u budućnosti“, bilo je veoma […]

Komentari su zatvoreni.