fbpx

Kako brže shvatiti i pratiti Twitter?

Veoma interesantan članak o alatima za lakše praćenje i filtriranje vesti preko Twittera donosi i određeni broj online alata koji se mogu lepo prilagoditi ovdašnjoj statusferi, a generalno su veoma korisni i za novinare (via @cybersoc).

Personalizovano filtriranje Twitter-a

Najviše od datih alata za personalizaciju praćenja vesti preko Twitter-a koristim TwitterTim.es. Primer mog naloga na ovom servisu možete videti ovde.

Sličan alat za personalizaciju vesti na osnovu aktivnosti osoba koje inače pratite je MicroPlaza.com. Za razliku od prethodnog alata, kod ovog servisa nemate fiksni url za vesti različitih korisnika i malo se duže čeka dok vam servis “ne pripremi” vaše vesti.

Simultano praćenje lokalizovanih Twitter vesti u radiusu od 100 km od odabranog mesta, uz upotrebu # tagova može se pratiti preko servisa Monitter.com.

Praćenje generalnih Twitter trendova

Na žalost, ostali interesantni servisi koji filtriraju informacije i izvlaše trendove nisu prilagođeni ovdašnjim uslovima, ali ako vas interesuju generalni trendovi (na engleskom jeziku) postoji veći broj interesantnih alata kao što je najšire korišćeni TweetMeme.com, ili ReTweet.com i Twitturly.com.

Servisi kao što je Muck Rack prikazuju najvažnije vesti novinara koje se prenose preko Twitter-a, a servis HourlyPress.com omogućuje da izaberete koje ćete novinare pratiti a bi ste došli do vama interesantnih vesti. Interesantan je primer upotrebe ovakvog filtriranja novinara preko tematike društveno novinarstvo (social journalism).

Prikazani servisi uz Tweeter aplikacije kao što je TweetDeck omogućuju mnogo lakše i brže shvatanje upotrebe Twitter-a, kao i njegovo efikasnije korišćenje kada ste već ovladali ovim servisom. Posebno je interesantno što većina ovih servisa poseduje i RSS, što znači da je moguće pratiti trendove preko RSS čitača.

Slobodno u kmentarima dodajte alate za koje mislite da mogu dodatno da olakšaju korišćenje Twitter-a.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 16/01/2010, RSS

2 odgovora na Kako brže shvatiti i pratiti Twitter?

  1. Делумно корисен за регионална употреба може да биде и cvrk.org а нешто слично, но со повеќе функции, спремаме и ние за МК твитер сферата, се надевам дека за 1 или 2 недели ќе има прва верзија достапна за јавност.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Definitivno, posle saznavanja za TweetDeck ni jedna druga slicna aplikacije nije nudila tako kompletan i lep nacin pracenja. Pogotovo nova verzija koja podrzava Liste i ReTwitt. Zaista olaksava pracenje i koriscenje Twitter-a.
    Pre par dana sam testirao Pipio (Social Media operativni sistem) o kome sam pisao na mom blogu, koji nudi izmedju ostalog lepo pracenje Twittera, ali je TweetDeck ostao i dalje najbolji.
    Od ostalih “pomagala” tu je TweetMame koji koristim na blogu, TwitPic za deljenje sika i Twitter Grader za statistiku i trendove.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. […] Kako brže shvatiti i pratiti Twitter? od varagic gde se govori o jednom broju alata za lakše praćenje i filtriranje vesti preko twittera. Sledeći blog post Dužnik – Najisplativiji posao u Srbiji! Ko su najveći dužnici u Srbiji? Nakon toga još jedna preporuka za ovu nedelje: Branded Content – Brendirani sadržaji CITAT: …..Ispostavilo se da je sveprisutna kriza “iskopala” upravo brendirani sadržaj kao spas za posustalo klasično oglašavanje. Sada se već pretpostavlja da brendirani sadržaji mogu biti budućnost kvalitetnog oglašavanja, na osnovu podataka o dupliranju ovog tipa advertajzinga u 2009. u odnosu na 2008. […]

Komentari su zatvoreni.