fbpx

Prva zvanična domaća dot com kupovina – Infostud kupio Trust-HR

Update: Goran Aničić je u sklopu svog online magazina “Personal magazin” objavio informaciju o preuzimanju domaćeg HR portala Trust-HR od strane Infostuda. Radi se o saopštenju za medije koje je poslato u toku jučerašnjeg i današnjeg dana, kao poziv na konferenciju za štampu koja će se održati 04.09. (utorak).

Kao jedan od učesnika konferencije za štampu, za sada mogu da napomenem da se radi o prvoj zvaničnoj domaćoj kupovini jedne dot com firme od strane druge dot com firme. Do sada se desilo nekoliko kupovina domaćih sajtova od strane inostranih dot com firmi, ili kupovina online servisa od strane domaće klasične firme koja posluje i u Internet okruženju. Reč zvanično tu stoji zbog toga što je ranije bilo nekih međusobnih kupovina domaćih sajtova, ali takve informacije nisu do sada javno objavljivane (znam za slučaj kupovine jednog domaćeg gambling sajta od strane drugog servisa iz iste industrije).

Interesantno je da se ceo posao oko kupovine Infostud pokriva iz tekućeg priliva sredstava (znači, ne treba im kredit za to), a kompletan aranžman sasvim dovoljno pokriva dvogodišnji razvoj i rad na sajtu koji je predmet kupovine.

Više informacija nakon konferencije za medije…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Prva zvanična domaća dot com kupovina - Infostud kupio Trust-HR, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 30/08/2007, RSS

2 odgovora na Prva zvanična domaća dot com kupovina – Infostud kupio Trust-HR

  1. Svi Poslovi says:

    Pročitao sam celu priču…

    Mislim da je Infostud napravio ime od Trust HR. Može biti da su imali jake korisnike među poslodavcima, ali je neobično da običan svet pojma nije imao da postoje… Naravno, ovo pišem kao neko ko nije stručnjak za datu oblast.

    Trust HR ne može da bude među 5.000 najposećenijih u svetu. Alexa je daleko od savršeno merodavnog, ali ako je trenutni Alexa traffic rank (mesto po posećenosti u svetu) 2.287.380, do 5.000 najposećenijih u 2008. put nije dug, nego nedostižan (osim uz ulaganje koje nema nikakvog smisla).

    I ja bih voleo da to može tako, čas posla, da, na primer, Svi Poslovi imaju svakog tromesečja skok od 500%, ali ne ide. U Srbiji je Trust HR trenutno 11.178. po redu. Jedino ako se mislilo na Infostud + Trust HR, pričamo o nečem što je ostvarivo, ali to onda nema mnogo smisla jer je Infostud toliko posećeniji od Trust HR da ih nije podesno stavljati u isti koš.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Draganva says:

    Nisam nigde primetio da se pominje posećenost Trust-HR sajta. U ovom slučaju je upravo suprotno – ovaj sajt nema veliku posećenost, ali ima veoma ciljanu “publiku” – osobe iz oblasti ljudskih resursa. Njegova vrednost za Infostud je upravo u tome što okuplja profesionalce (i one koji to žele da postanu) iz oblasti koja je u velikoj vezi sa zapošljavanjem. Sa druge strane, HR privredna grana (industrija) je u usponu, pa je konsalting i edukacija u ovoj oblasti veoma tražena (i nije jeftina).

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.