fbpx

Utisci sa Palića – E-trgovina 2006.

Ove godine prvi put se desilo da ne postoje veće zamerke za Simpozijum, uglavnom su posetioci i učesnici zadovoljni, ima dosta i prezadovoljnih, a i moje subjektivno mišljenje je da je ovo do sada najuspešniji skup. Objektivno, imam spisak stavki šta je sve potrebno poboljšati za narednu E-trgovinu, ali – o tome kasnije…

Mislim da će najaktivnije moći da se pročita o samom skupu na Forumu DevProTalk, obzirom da je veliki broj članova ovog foruma bilo na samom Simpozijumu. Slike sa simpozijuma mogu se videti (ali i priložiti) na ovoj adresi:
http://www.flickr.com/groups/etrgovina/

Program Simozijuma

Ove godine se prvi put desilo da je bilo samo četiri otkaza predavanja, i svi su objektivne prirode (privatni razlozi i poslovne obaveze). Veoma je dobro da nije bilo dramatičnih kašnjenja kao prve godine, ali je kašnjenja programa bilo. Iz moje perspektive, bilo je veoma dobrih, ali i veoma loših predavanja, veoma sam ponosan na funkcionisanje obe sale i paralelnog programa drugog dana skupa, a Akademski dan je ove godine bio na nivou koji smo inicijalno i zamislili.

Prema nekim mišljenjima koja sam slušao do sada, najbolja predavanja su imali Pakom (Živaljević), Steva Majstorović (priča o Identitetu 2.0 je baš zainteresovala one koji su familijarni sa development tematikom), Marko Bijelić (sopstveni model informacione arhitekture i njegovih 19 godina), Predavanje o studiji slučaja Yacht-Base.com, itd. Mene je veoma prijatno iznenadila činjenica da više predavanja sa Akademskog dana bilo je mnogo kvalitetnije nego određeni broja predavanja u glavnom programu.

Problem sa ovakvim tipom skupa je u tome što se uglavnom ne zna kakve ko ima prezentacione sposobnosti, pa se dešava da dobar rad ne bude adekvatno predstavljen. Dešava se najčešće da predavači ne ocene dobro koliko je malo 15 min, i na kraju ne kažu sve što bi bilo potrebno u datoj tematici.

Poslovni kontakti

I ove godine u zavisnosti od sposobnosti pojedinih osoba na skupu bilo je manje ili više uspešnih poslovnih kontakata i potencijalnih poslova. Mislim da sam ove godine čuo dosta pozitivnih reakcija na ovu temu, a u mom slučaju ovo je bio jedan od najuspešnmijih skupova.

Druženje (i upoznavanje)

Mislim da će na ovu temu biti najmanje zamerki. Bilo je aktivno svih dana, bilo je lopog i interesantnog druženja i nadam se da je većina prisutnih bila zadovoljna. Znam za više slučajeva ove godine gde su osobe isplanirale kratak boravak na Paliću, da su se kada su videli o čemu se radi kasnije zažalili što nisu ostali do kasno uveče. Tada je na Paliću najbolje 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Utisci sa Palića - E-trgovina 2006., 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

1 odgovor na Utisci sa Palića – E-trgovina 2006.

  1. Goran Anicic says:

    Sve pohvale organizatorima i kvalitetu skupa.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.