fbpx

Šta je reBlog?

reBlogPrvo sam mislio da nisam dobro pročitao (odnosno da je napravio neko grešku u kucanju). Sledeće sam pomislio da se radi opet o nekoj novoj “buzz” terminologiji, ali se ispostavilo da se radi o servisu reBlog.org koji radi slično kao FeedWordPress plugin (koristi se za pravljenje agregatora blogova, kao što je Feed.blog.co.yu). Evo šta piše o tome šta je reBlog u sklopu saveta o blogu na sajtu Kompjuter biblioteke:

reBlog-ova osnovna funkcija je filtriranje i ponovno publikovanje sadržaja iz velikog broja RSS feed-ova. reBlogger-i se prijavljuju na svoje omiljene feeds-ove, pregledaju sadržaje i biraju svoje omiljene postove. Ovi postovi se automatski publikuju preko njihovog omiljenog programa za blogovanje.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Šta je reBlog?, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

2 odgovora na Šta je reBlog?

  1. Rano je pa mi možda samo smrdi, jer nisam još popio čaj, ali… 🙄 Nije li ovo nešto što prvenstveno pomaže scraper blogovovima i potencijalno stvara duplicate content probleme (doduše samim scraperima u tom slučaju)? Zanimljivo je da kažu da je servis “damn sexy”, jer ime mu onda stvarno ne odgovara. Po ovome što vidim, Tumblr je bolje i jednostavnije rješenje…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Morat cu se sloziti sa I.B. Brkanom, stvarno nisam ljubitelj tih divljih agregatora koji se hrane autorskim tekstovima na koje se autor nije sam svojevoljno prijavio.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.