fbpx

SEO/SEM alatka Spyfu.com: Pratite vašu konkurenciju

Nedavno sam isprobavao na koje se sve načine može doći do ključnih reči za poslove optimizacije sajta (SEO-Search Engine Optimization), kao i za samo oglašavanje putem ključnih reči (kontekstualno oglašavanje), i u to vreme Darko mi je poslao link do veoma korisnog servisa Spyfu.com.

Servis omogućuje da se na osnovu kucanja konkretne Web adrese (konkurencije) sazna da li postoje javni podaci o tome kako se ona oglašava, ili se na osnovu ključnih reči mogu saznati podaci o tome ko se i na koji način oglašava, koje ključne reči se dodatno koriste u vezi sa konkretnim upitom, itd.

Radi se o ozbiljnijoj (mashup) verziji servisa GoogSpy.com (iz 2005. g.), koja sada sadrži podatke i sa drugih pretraživača, i mnogo veću bazu ključnih reči koje se istražuju. Pod novom adresom servis se pojavio 2006. g.

Interesantno je pogledati ko su 500 najvećih kontekstualnih oglašivača (Google i Expedia sa budžetom od preko 300.000 $US na dan) i veoma čudne ključne reči koje se plaćaju oko 50 $US po kliku.

U plaćenoj varijanti (oko 30 $US mesečno) mogu se dobiti stvarno korisni podaci, ali ako niste na internacionalnom tržištu i ne koristite kontekstualno oglašavanje za englesko govorno područje, ovaj servis vam može dati u besplatnoj varijanti dobre ideje za internacionalne ključne reči i načine kako da kreirate tekstualne reklame.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
SEO/SEM alatka Spyfu.com: Pratite vašu konkurenciju, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

2 odgovora na SEO/SEM alatka Spyfu.com: Pratite vašu konkurenciju

  1. Svi Poslovi says:

    Ја сам га једном опробао за места на којима лично радим и знам све што треба о њима – грешио је. Наравно, то не значи да није занимљива услуга, али вреди нагласити да може да поведе у погрешном смеру и да се не треба ослањати превише на SpyFu.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. NN lice says:

    Sandbox kod AdSense-a je takodje koristan
    evo link kako – http://www.youtube.com/watch?v=yEwD36Dk1jw

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.