fbpx

Regionalna konferencija – Kultu(RE)giona online!_Budućnost prolazi!

Regionalna konferencija “Kultu(RE)giona online!_Budućnost prolazi!”, posvećena značaju portala za kulturu, potrebi iskorišćavanja potencijala ubrzanog razvoja interneta i izazovima na putu inovativne saradnje u kulturi i umetnosti u regionu, biće održana 8. i 9. decembra 2008. u Beogradu, u organizaciji Gete instituta Beograd i Portala za kulturu jugoistočne Evrope SEEcult.org.

Konferencija će biti održana u Gete institutu u Beogradu (program konferencije), u okviru dvogodišnjeg projekta razvoja Neformalne mreže portala za kulturu jugoistočne Evrope inSEEcp (Informal Network of South-East European Cultural Portals), uz podršku Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope.

Konferenciju će otvoriti ministar kulture Srbije Nebojša Bradić, a osim predstavnika dvadesetak portala za kulturu iz regiona, među učesnicima će biti i osnivač “Berlinske gazete” (Berlinergazette.de) Kristian Voznicki (Krystian Woznicki), koji će predstaviti koncept kontinuirane onlajn debate u kulturi, kao i jedan od pionira net arta i predavač Vuk Ćosić iz Ljubljane, rođen u Beogradu, koji će govoriti o fenomenu socijalnih mreža na internetu.

Konferenciji su pozvani su da prisustvuju i priključe se diskusiji i predstavnici lokalnih i državnih vlasti, kulturnih,  obrazovnih i naučnih institucija, umetničkih udruženja, nevladinih organizacija, fondacija, medija i veb magazina, kao i umetnici, aktivisti i drugi predstavnici ciljnih grupa portala za kulturu.

Cilj konferencije je da ukaže na potencijal mreže portala za kulturu kao platforme za inovativnu saradnju u regionu, ali i na prepreke sa kojima se suočavaju kao neprofitni projekti, s obzirom na neodgovarajuće kulturne politike u regionu i na evropskom nivou. Biće reči i o novim šansama i izazovima u oblastima kulture i umetnosti iz ugla korisnika portala, a obuhvatiće i radionicu o društvenim i kulturnim aspektima veba 2.0, sa prezentacijom praktične upotrebe portala, blogova, socijalnih veb servisa i slobodnih softvera u kulturi i umetnosti.

Utorak, 9. decembar

10:00-12:00 Okrugli sto – (Ne)mogućnost finansiranja portala za kulturu – potrebe i praksa
Moderator: Dušan Dovč

Teme – pregled konkursne podrške lokalnih i državnih vlasti u regionu, mogućnosti finansiranja fondacija, strategije korporacija i kompanija koje deluju u regionu, podrška banaka, mogućnosti internet marketinga…

Učesnici – Pro Helvetia, Dragan Varagić, Forum Skopje, članovi mreže i gosti

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Regionalna konferencija - Kultu(RE)giona online!_Budućnost prolazi!, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

3 odgovora na Regionalna konferencija – Kultu(RE)giona online!_Budućnost prolazi!

  1. Vidim u programu da za okrugle stolove i radionicu stoji “pozvani ucesnici”. Znaci li to da na tom delu ucestvuju samo pozvani ili je otvorenog tipa?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. dusan says:

    Da li ce biti dostupan neki online materijal posle konferencije posto me tematika veoma zanima?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Draganva says:

    U svakom slučaju postoje kontakt podaci na sajtovima organizatora, pa se može raspitati.

    U pozivu piše koje su ciljne grupe konferencije, i nigde ne piše da konferencija nije besplatna.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.