fbpx

Prikaz: Blog MojeVino.net

Kako sam i dalje mišljenja da u Srbiji nema dovoljan broj kvalitetnih blogova, kada “naiđem” na blog koji ima u sebi neki kvalitet, praktično osećam obavezu da ga “pomalo” dodatno ispromovišem posebnim prikazom.

Prvi intersantan detalj u vezi sa blogom MojeVino.net jeste činjenica da ovaj blog vode Maya i Marko, koji zajedno putuju i posećuju razne vinarije i promocije vina, kako kod nas tako i van Srbije kada imaju tu priliku.

Povodom razloga za pokretanje ovog bloga oni napominju:

“Mi smo Maya i Marko, dvoje entuzijasta iz Beograda. Imali smo prilike da putujemo, živimo na raznim mestima, probamo specijalitete različitih svetskih kuhinja i upoznamo mnoge zanimljive ljude. Tako smo otkrili svet vina: svet hiljada ukusa, mirisa, boja, osećanja i iskustava koje ćemo ovde sa vama podeliti.”

“[…] Iako u vinu uživamo već godinama mi nismo eksperti već samo neko ko se nada da će kroz ovaj vid komunikacije sebi i drugima uspeti da još malo približi život i vino.”

Pored klasičnih vesti na ovom blogu iz oblasti (uglavnom) predstavljanja vina, autentičnost ovog bloga (osnovna karakteristika kvalitetnih blogova jeste autentičnost) leži u “putopisima” o različitim vinarijama, odnosno vinima.

Inspirativno je npr. pogledati kako izgleda Kraljeva vinarija pored Topole, a meni se posebno dopadaju prikazi različitih vina sa aspekta opisa ukusa i preporuka koje vino uzeti, kao što je to npr. prikaz sa Festivala vina u Beogradu.

Pomoć za one koji tek žele da uđu u svet degustacije lepih vina može biti jedan od najpopularnijih članaka na ovom blogu je “Uparivanje hrane i vina“.

Za dodatnu promociju vina koja su Marko i Maya probali, veoma lepo koristi top lista vina, sa linkovima do članaka gde se ta vina detaljnije opisuju.

Maya i Marko bi direktno mogli da utiču na povećanje izvoza vina iz Srbije, naročito ako prouče studiju slučaja NakedWines.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 15/09/2010, RSS

1 odgovor na Prikaz: Blog MojeVino.net

  1. Vrlo nam imponuje što ste objavili ovaj prikaz na vašem blogu. Ono što možemo reći posle ovih 6 meseci blogovanja je da uživamo u svakom članku koji objavimo i u procesu koji podrazumeva evoluciju jednog bloga iz one početne ideje koja nam se javila u glavi pa do ovoga što imamo sada na mojevino.net a imamo još mnogo ideja koje čekaju da budu ostvarene.

    Razmislićemo o nekoj varijanti onoga što ima nakedwines, za početak ćemo malo ozbiljnije da ih prostudiramo. Do tada nastavljamo sa blogovanjem i kao što kaže Gary Vaynerchuk “With you and a little bit of me, we’re changing the wine world, whether they like it or not.”

    Hvala!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.