fbpx

Prikaz: Antavo platforma za veći broj fanova i email adresa pomoću Fejsbuk takmičenja

Antavo Promotion Builder je online alatka za jednostavno samostalno kreiranje promotivnih kampanja kao što su takmičenja, nagradne igre i ponude sa jedinstvenim doživljajem na veb sajtu, mobilnom telefonu i Fejsbuku.

Korisnik ovog servisa je u situaciji da kreira različite tipove promotivnih online akcija kao što su kvizovi, izvlačenja nagrada, pokloni, kuponi, video takmičenja i slično. Osnovna karakteristika Antavo platforme jeste da je veoma jednostavna za korišćenje, što ima za rezultat da se veoma brzo može napraviti bilo koja od ponuđenih vrsta online promocije koja je vidljiva na svim trenutno aktuelnim uređajima (mobilni telefoni, tableti, PC, Mac..), veb sajtu kompanije, posebnom mikro sajtu i na Fejsbuku.

Sam izgled stranice promotivne akcije može se lako menjati i prilagoditi konkretnim potrebama konkretne kampanje, obzirom da je na raspolaganju sasvim dovoljan broj šablona izgleda promotivnih akcija (templates).

Ovaj servis se najviše koristi na Fejsbuku, i to u formi promocije putem kvizova i foto takmičenja. Jedan od najvažnijih osobina ovog servisa, pored samog promotivnog efekta koji on omogućuje jeste izvoz svih podataka o korisnicima promotivnih akcija, koji uključuje i email adrese korisnika.

Antavo kao pobednik Seedcamp startap takmičenja 2012.

Mađarska kompanija Antavo (Business Week i Guardian poslovni listing) postoji dve godine i za to vreme preko 10.000 kompanija iz 150 država koristi ovaj alat na 27 jezika. Antavo je početkom prošle godine aplicirao za Seedcamp startup takmičenje u Izraelu, i ulaskom u finale obezedili su prelazak kompanije u London u aprilu prošle godine.

Prema rečima Žuža Sabo, suosnivača kompanije Antavo, veliki uspeh kompanije je došao februara 2012. kada je Fejsbuk pustio svoj novi servis  Timeline Pages for Facebook, a Antavo platforma je bila odmah osposobljena za kreiranje promotivnih akcija na novoj Fejsbuk platformi za stranice.

Preporučujem da pročitate veoma poučnu priču kako je kompanija Antavo postala prva kompanija iz Mađarske koja je finansirana od strane poznatog engleskog investicionog fonda za startap investicije – Seedcamp.

Antavo u Srbiji: Srpska prodavnica mobilnih telefona došla do 18.000 učesnika Fejsbuk nagradne igre

MobilniShop je želeo da promoviše svoju Facebook Stranicu i online prodavnicu, i stoga su kreirali promotivnu akciju gde je nagrada bila mobilni telefon. Cilj ove promotivne akcije bio je povećanje baze korisnika koji će pratiti informacije koje se plasiraju preko Fejsbuk stranice, kao i kreiranje baze email adresa za plasiranje informacija o ponudi prodavnice i preko email newsletter-a.

Ova akcija je imala i viralni karakter obzirom da se šansa da neko dobije mobilni telefon povećavala time što su korisnici mogli da sakupe bonus poene ako su njihovi prijatelji ušli na promociju preko njihovog poziva. Ova akcija se dodatno promovisala putem plasiranja informacija o ovoj akciji na drugim Fejsbuk stranicama.

Prikaz primera promotivnih aktivnosti koje se vode putem Antavo platforme možete videti na samom sajtu ove kompanije, a kako to realno u praksi izgleda najbolje je proveriti preko njihove Fejsbuk stranice (morate lajkovati stranicu da biste videli kako ova platforma funkcioniše).

Efekti, preporuke i cena

Praćenje rezultata promotivnih akcija omogućeno je proverom broja posetilaca, klikova ili učesnika. Odnosi između broja osoba koje su videle akciju i onih osoba koje su se u nju uključile mogu da pokažu šta u samom sadržaju promotivne akcije treba eventualno promeniti da bi se očekivani efekti i postigli.

Korišćenje Antavo servisa u probnom periodu je besplatno, a cene se kreću od 25 $US na više. Za agencije cene idu od 179 $US za akcije na 10 Fejsbuk stranica.

Antavo promotivnu platformu u Srbiji predstavlja kompanija Ulyssys Serbia (jedan detalj – ova IT kompanija ima sajt i na ćirilici i na latinici. koliko poznajete domaćih IT kompanija sa sajtom na oba pisma).

Ukoliko niste znali do sada, saznajte kako Facebook tretira nagradne igre i bilo koje druge vrste promotivnih akcija koje za sredstvo promocije imaju lajkovanje stranice. (u slučaju platforme Antavo lajkovanje stranice nije u direktnoj vezi sa ciljevima promotivnih akcija koje se organizuju preko ove platforme). Takođe saznajte i šta Zakon o igrama na sreću iz 2004. kaže o organizovanju nagradnih igara. Ovde možete pogledati odnos između nagradnih igara na društvenim mrežama i Zakona o igrama na sreću.

Preporučujem vam da probate ovu veoma jednostavnu alatku za kreiranje online promotivnih akcija.

Update 06.09.2013.: Aktuelna kampanja za Antavo platformu kao šrimer korišćenja iste.

 

Napomena: Ovaj tekst je napisan uz podršku kompanije Antavo.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.7/10 (7 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Prikaz: Antavo platforma za veći broj fanova i email adresa pomoću Fejsbuk takmičenja, 6.7 out of 10 based on 7 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 26/08/2013, RSS

5 odgovora na Prikaz: Antavo platforma za veći broj fanova i email adresa pomoću Fejsbuk takmičenja

  1. Постоји ли још неко ко је користио ову платформу за своју кампању, а да је из Србије?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Probajte sami besplatnu verziju. Vidim na FB da je Ivana Ćirković – http://www.organvlasti.com koristila i da joj je OK.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. nikola says:

    Hrvatski iStudio radi sličnu aplikaciju?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.