fbpx

Preporuke za StartIT Fest – Studenti i preduzetnici

Kao jedan od ozbiljnih dokaza da dolaženje do posla i sredstava da se pokrene neki posao nisu pravi problemi (već nešto drugo je problem), jeste događaj koji će se desiti od 15. do 19. maja – StartIT Fest. U ova četiri dana desiće se preko 50 različitih događaja koji mogu značajno pomoći onima koji žele da pokrenu svoj posao i da dođu do investicija za taj posao – da saznaju kako doći do toga, da upoznaju potencijalne investitore, kreiraju svoje timove, ali i da steknu znanja o tome kako kreirati i voditi novu kompaniju – startap.

Posebno važan aspekt ovog događaja je fokus na studentima i njihovo angažovanje da se za vreme studija otisnu u preduzetničke vode, i da na takav način pomognu sebi kako da napokon počnu da primenjuju usvojena i nova znanja koja se nalaze svuda oko nas…

Preduzetništvo i investicije u sklopu StartIT Festa

Da biste započeli pretragu šta da konkretno pogledate i naučite, uradite posao ili upoznate nekog na ovom događaju, obzirom da sama pretraga uzima dosta vremena – preporučujem vam da krenete od same StartIT lokacije, i da tamo pročitate sve najave najvažnijih događaja StartIT Festa, kao i napomene šta na ovom događaju ne treba nikako propustiti.

Kao uvod u ovaj događaj, ovog vikenda (do 11.05.) dešava se Startup Weekend u Kraljevskom Dvoru u Beogradu, a pobednici ovog događaja će moći da se direktno predstave investitorima na više važnih događaja u sklopu StartIT Festa, kao što je konferencija FundraiseIT i Seedcamp Belgrade događaj – nešto više o ovim događajima u nastavku.

Prijavite se na Startup Standup poslednjeg dana StartIT Festa da biste upoznali veći broj investitora na jednom mestu i potvrdili kako izgledaju pitanja koja se postavljaju startapima. Takođe, preporuka je i da ozbiljno povedete računa o tome šta je svakako potrebno da naučite o finansijskom planiranju bez obzira koliko vas to ne interesuje. Dodatno bih vam toplo preporučio da prisustvujete diskusiji o ženskom preduzetništvu.

FudraiseIT u sklopu StartIT Festa

Kako je vremena veoma malo do početka StartIT Festa, preporučujem vam da se usresredite na događaje koji vam za kratko vreme mogu doneti kompletan pregled startap fenomena – tzv. startup ekosistema. Jedan od takvih događaja je FundraisingIT konferencija 16. maja, gde ste u prilici da saznate, između ostalog:

  • Na koji se na čin podržava razvoj startapa?
  • Kako izgleda mogućnost podrške preduzetnicima u Srbiji?
  • Šta je sve potrebno da bi se investiralo u neki startap?

Pored načina da saznate kako izgleda tačmičenje za dobijanje sredstava za investitore, veoma je važno što ste u mogućnosti da upoznate poznate preduzetnike i investitore koji vam mogu potvrditi da je realno moguće doći do sredstava da razvijete sopstveni biznis.

Posebno važan detalj ovog događaja jeste da su prijave za studente besplatne (broj je ograničen), a ostalima savet da na StartIT Festu treba pametno uložiti vreme u kombinaciji besplatnih i plaćenih događaja.

Savet: Požurite sa prijavama na besplatne i plaćene delove ovog događaja, jer mesta ima sve manje i na neke događaje praktično više nema mesta. Detaljno pregledajte šta se tačno kojeg dana dešava i prijavite se na izabrane događaje što pre.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Preporuke za StartIT Fest - Studenti i preduzetnici, 5.5 out of 10 based on 2 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 10/05/2014, RSS

1 odgovor na Preporuke za StartIT Fest – Studenti i preduzetnici

  1. Thea says:

    Ekipa je odlicna, toplo preporucujem svima da dodju!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.