fbpx

Predrag Spasojević – Studentski Gugle ambasador

Predrag Spasojević je prvi studentski Google ambasador na ovim prostorima. Pre nekoliko dana Predrag je organizovao događaj Google Day za studente sa ciljem da se studentska populacija upozna sa temom internet marketinga i Gugl proizvodima koji služe za unapređenje online promotivnih efekata.

Interesantan je bio odabir studenata koji su prisustvovali pomenutom događaju: Kako je broj studenata koji su se prijavili bio veći od kapaciteta sale (nešto više od120 mesta u Comtrade zgradi), Predrag je odabrao studente koji će prisustvovati ovom događaju na osnovu onoga što su napisali na svom Linkedin nalogu (ako su ga uopšte napravili), i što su studenti više napisali o sebi i svojim profesionalnim podacima – imali su više šanse da prisustvuju ovom događaju. Ovo je dobar primer isticanja važnosti popunjavanja Linkedin profila koji može da pomogne kasnije studentima i za lakše ostvarivanje stručnih praksi i zapošljavanja kasnije…

Postavio sam nekoliko pitanja Predragu na temu Google Student Ambassador programa, i u nastavku sledi mini intervju na ovu temu:

1. Šta je postrebno da bi neko postao Google ambasador?

Pre svega potrebno je da je aktivan student koji je već pokazao interesovanje i stekao praktično znanje u određenim oblastima.
Poznavanje Googla proizvoda, usluga i načina na koji web funkcioniše je bitan faktor, ali ne i odlučujući.

Kreativnost, odgovornost i posvećenost radu se najviše vrednuju. Svaka povezanost sa studentskim organizacijama i udruženjima je od velikog značaja za realizaciju različitih aktivnosti i organizaciju događaja.

2. Kako ste došli na ideju da postanete Google ambasador i kako je taj proces izgledao u vašem slučaju?

Za Google Student Ambassador program sam saznao od druga sa fakulteta koji je bio na praksi u sedištu Google-a u Dablinu.
Shvatio sam da je to moja najveća prilika za lični razvoj i da je to pravac kojim želim da se krećem.

Od tog trenutka moja svakodnevnica je bila osmišljavanje što kreativnijih odgovora na najrazličitija pitanja u prijavi. Trudio sam se da u potpunosti shvatim kulturu i način razmišljanja zaposlenih u ovoj kompaniji.

Prijava se sastojala iz dva selekciona kruga od kojih je jedan zahtevao i snimanje videa do 90 sekundi na temu: Zašto želim da postanem Google Student Ambassador.

Nakon što smo izabrani, proveli smo 3 dana u Google HQ u Dablinu gde smo se kroz niz edukativnih seminara detaljno upoznali sa Google proizvodima i programom koji ćemo sprovoditi u narednih godinu dana. Pored formalnog dela, na kraju svakog dana smo imali priliku da se bolje upoznamo i družimo sa zaposlenima u ovoj kompaniji.

3. Šta ste do sada uradili kao Google ambasador za studente u Srbiji?

Prvi događaj za studente je bila tribina na Fakultetu Organizacionih Nauka na kom sam studentima predstavio Google kampove (Ad camp, Android camp), takmičenja (Online Marketing Challenge, Code Jam), kao i aktuelne prilike za praksu u nekoj od Google kancelarija širom sveta. Nakon toga sam u novembru držao Google AdWords kurs za ograničen broj ljudi.

Posebno bih istakao “Google Day” koji je održan 7. decembra u sedištu ComTrade-a, a kome je prisustvovalo 140 delegata iz različitih sfera interesovanja. Ovo je jedinstven događaj ovog tipa organizovan za studente, koji su imali priliku da slušaju o različitim Google alatima i tehnikama koji su danas neizostavni deo savremenih poslovanja.

Takođe, tu su G+ i Facebook stranica sa kojih svakodnevno objavljujem novosti iz Google sveta i obaveštavam o aktuelnim praksama i predstojećim događajima za studente.

4. Da li možete da najavite neke od vaših aktivnosti na tom planu u 2014. godini?

Već uveliko radim na planiranju narednih događaja, te nakon nove godine možemo očekivati Google Hackathon, Case Study takmičenje, kao i događaj organizovan sa udruženjem PHP Srbija koji će ostati iznenađenje.

Organizovaću tribine na većini fakulteta kako bi se što veći broj studenata upoznao sa sjajnim prilikama koje Google nudi.

5. Da li ima interesovanja već sada?

Interesovanje je podjednako veliko kod studenata i tehničkih i društvenih fakulteta. Trudim se da uputim sve zainteresovane studente i ispričam svoje iskustvo vezano za program. Prijave za GSA program će biti u junu 2014.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.6/10 (12 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Predrag Spasojević - Studentski Gugle ambasador, 6.6 out of 10 based on 12 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 11/12/2013, RSS

2 odgovora na Predrag Spasojević – Studentski Gugle ambasador

  1. Nikola says:

    Da li vas Google plaća za ovu promociju? Zašto ne npr. Nordeus Hackaton? ipak je to domaća kompanija…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 3.0/5 (8 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -8 (from 8 votes)
  2. Vlada Ilic says:

    Nikola, da li je moguce da je Vama to osnovni utisak nakon citanja ovog teksta!? 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 4.0/5 (8 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +6 (from 6 votes)

Komentari su zatvoreni.