Praksa prebacivanja sa .yu na .rs domene

Sve veći broj Web sajtova prelazi sa .yu na .rs domene. Interesantno je pratiti kako ova tranizicija funkcioniše na primeru poznatijih sajtova, pa su pažljiviji posmatrači mogli videti različite očekivane probleme koji su se prilikom tranzicije ovih domena mogli videti na nekim sajtovima.

Ova tranzicija može se lepo pratiti preko servisa kao što je Google Trends for Web Sites.

Interesantno je pogledati primer nekih medijskih sajtova i njihove tranzicija na .rs domen. Bilo je tu svakakvih lutanja po principu prelaska na .co.rs domen (pa prelazak na .rs), uporedan rad .co.yu i .rs domena, preusmeravanje na .rs (to je sada praktično “pravilo”), itd.

Ono što se može videti kao problem i dalje kod nekih sajtova jeste previd tipa nedostupnosti domena npr. srbija.gov.rs. To što se osnovni domen (bez www) ne vidi, tipičan je odraz (ne) razmišljanja osoba koje su zadužene za administraciju Web servera, ali je odgovornost urednika/menadžera sajta.

Ako ništa drugo, ova tranzicija domena nekima je malo detaljnije utvrdila gradivo postupanja sa domenima i pod-domenima, odnosno predstavila im je mogućnosti korišćenja istih.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Praksa prebacivanja sa .yu na .rs domene, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

kako-do-posla

Naručite seminar "Kako do (boljeg) posla u 21. veku" i dobijate besplatno knjigu.

Knjiga “Kako do posla u 21. veku + 444 saveta za uspešnu karijeru” u fokusu ima savete kako danas iskoristiti formalnu i neformalnu edukaciju da bi se došlo po posla. Pohađanjem onlajn seminara, kroz konkretne i praktične primere dobićete detaljna uputstva o tome kako da radite na svom kontinuiranom poslovnom usavršavanju. Cena seminara i knjige je 2.990 din.

Autor teksta: Dragan Varagić, 01/12/2008, RSS

Komentari su zatvoreni.